Mijn frustratie naar het Bloglovin frame

Bloglovin is een prachtig middel die voor extra bezoekers en weergaven moet zorgen. Al zijn ze de afgelopen tijd behoorlijk de weg kwijt, en steelt het nu onze artikelen. Mijn frustratie naar het bloglovin frame, en wat ik van plan ben om te gaan doen.

Bloglovin werkte al een tijdje met een frame, waardoor ik het verkeer via deze bron al zag dalen, maar wat ze nu doen gaat nog een stapje verder. Is het je ook opgevallen dat ze nu ook statistieken bijhouden? En je zelfs kunt zien hoeveel mensen (en ook welke mensen) je artikelen hebben gelezen? Sindsdien gaat het eigenlijk al de verkeerde kant uit met Bloglovin.

Wat doet Bloglovin dan?

Door een code in hun frame zegt Bloglovin dat het artikel van hun is, en niet langer van jou als blogschrijver. Stelen noem ik het! Daarbij krijg je door het frame ook geen of minder bezoekers naar jouw site. Het artikel waarbij ik op de hoogte werd gesteld is die van NoseGraze, die er een uitgebreid artikel in het Engels over schreef. Inmiddels is het probleem met het frame dat het hele artikel liet zien op Bloglovin opgelost, maar de andere problemen blijven.

Volgens bloglovin heb ik dagelijks zo’n 30 weergaven op mijn artikelen, maar Google analytics telt er hooguit maar 2 per dag. Ergens klopt er dus iets niet. Volgens wordpress krijg ik zelfs al een tijdje helemaal geen bezoekers via bloglovin. Dat vind ik persoonlijk echt enorm frustrerend, gezien ik hard werk voor mijn artikelen, en daar graag wat voor terug wil zien. En niet zomaar een site die nu er voor zorgt dat je geen bezoekers meer naar jou blog krijgt. Internet staat vol met berichten over dit probleem. Zo heb ik bijvoorbeeld de plugin; Frame buster, geïnstalleerd op mijn blog (gezien dit wel zou werken), maar nu ik het 2 weken gebruik zie ik eigenlijk nog niet echt verschil.

Wat je kunt doen?

Eigenlijk vrij weinig. Als je je berichten al in samenvatting laat zien, en de plugin hebt, is er eigenlijk verder niets wat je er aan kunt doen. Zelfs je blog verwijderen bij Bloglovin zou niet werken. Misschien moeten wij als bloggers zijnde massaal contact zoeken met dit platform en hier ons zegje doen. Want come on, je wilt toch wel dat jou artikelen van jou blijven? Het is best schadelijk voor je blog als Google denkt dat het niet jou artikel is, maar die van Bloglovin.

Laten we als bloggers samen dit probleem bij Bloglovin aankaarten, zodat ze dit hopelijk snel weer verwijderen! En Bloglovin weer positief is voor je blog, in plaats van negatief voor je blog.

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

3 thoughts on “Mijn frustratie naar het Bloglovin frame

  1. Hm, ik kom altijd op je blog via Bloglovin. Ik blog zelf niet, maar alles bij elkaar op bloglovin’ vind ik wel handig :).

  2. Ik ❤️ bloglovin! Zo kom ik altijd op je blog. Zou jammer zijn als dat niet meer kon met het veranderen van je instellingen

Comments are closed.