Mijn ervaring met menstruatie ondergoed

tv programma's

Al een aantal maanden wilde ik graag eens menstruatie ondergoed uitproberen. Is het echt zo fijn, ruikt het echt niet, werkt dit wel echt? Natuurlijk kun je deze vragen alleen beantwoorden als je het zelf uitprobeert. Mijn zoektocht begon op internet!

Ik begon dus mijn zoektocht op internet. Erg is inmiddels al behoorlijk veel te koop en ook in hele grote verschillende prijsklassen! Als ik al 45 euro aan 1 onderbroek moet uitgeven, dan spijt mij dat echt maar kies ik toch voor het pakje maandverband van 0,99 cent!

Mijn persoonlijke ervaring met menstruatie

Al meer dan de helft van mijn leven ben ik al ongesteld, ik zat in groep 8 en was net 11 jaar. Behoorlijk jong dus nog! Toen begon de ellende want ik was er echt ziek van. In een maand was ik meer ongesteld dan niet en dus ging ik voor mijn eigen gezondheid aan de pil. Dat betekende in mijn geval gelijk dat ik een heel voorspelbare menstruatie had. Van de 5 dagen die ik toen ongesteld was, had ik 1 heftige dag en de rest was het heel minimaal. Niets te klagen dus! Tot ongeveer twee jaar geleden was dit voor mij redelijk normaal. Toen ik in juli 2020 zo extreem ziek was en in het ziekenhuis kwam te liggen, had ik al een aantal dagen geen pil geslikt. Te ziek, verpleegkundigen die er ook niet mee kwamen, een spoedoperatie en alle hectiek daaromheen zorgde ervoor dat ik ruim een week geen pil had geslikt. Toen ik weer een beetje bij kennis was besloot ik om na al die jaren te stoppen met de pil. Ik had op dat moment dus ruim 15 jaar aan de pil gezeten! Heel blij dat ik die stap heb gezet want ik voelde me zo anders! Maar mijn menstruatie was alles behalve wat ik gewend was. Ik ging naar een hele andere cyclus, hele andere menstruatie en dat was echt wennen!

Menstruatie ondergoed is een investering!

Al maanden had ik reclames gezien van menstruatie ondergoed maar ik was er niet zo van onder de indruk. Tot een paar weken geleden ik besloot om meer informatie op te zoeken. Daarnaast was ik ook wel heel benieuwd wat dit kost en hoe dit nu werkt. De eerste website die ik voorbij zag komen, ik was in shock! Maar liefst 45 euro voor 1 onderbroek. Ik dacht echt, dat 1,5 pakje maandverband per maand kost me amper 1 euro 50 en ik zou zeker 45 euro uitgeven voor 1 onderbroek waar je nog niet eens genoeg aan heb! Daarnaast geloofde ik ook niet dat er echt mensen zijn die zoveel uitgeven (reken even een x5 want zoveel heb je er wel nodig!) dus er moest toch een andere oplossing zijn? Toen kwam ik uit bij Bamboozy. Hier bestelde ik de Basic Jasmijn voor 14,95 euro. Dit artikel is absoluut niet gesponsord, ik deel dit puur omdat ik andere die weinig budget hebben ook kennis wil laten maken met menstruatie ondergoed! Ze hebben 5 verschillende soorten en allemaal onder de 20 euro! Omdat ik nog in de ‘test’ fase zit zal ik hier binnenkort uitgebreid over gaan schrijven.

Waarom zou je het kopen?

Eigenlijk kan ik alleen maar schrijven waarom ik er heel blij mee ben.
Hier mijn voordelen:
– Het zit gewoon erg fijn
– Gemak (je hoeft niet steeds te verschonen!)
– Het schuift niet
– De nachten vond ik zoveel fijner!
– Geen irritaties meer van maandverband (zoveel fijner in de zomer!)
– Geen gesleep meer met maandverband als je een dagje weg gaat
– Gaat 8 tot 12uur mee, afhankelijk van de hevigheid
– Zeg maar dag tegen doorlekken

Op de lichte dagen kon ik gewoon de hele dag met 1 onderbroek, maar op de dagen dat ik het hevigste ongesteld ben zou ik eigenlijk een 2e onderbroek moeten gebruiken. Daarom kom ik zeker met een volgend artikel over het menstruatie ondergoed, want ik heb inmiddels  verschillende merken besteld, waaronder een aantal op bol.com! Ik zal ook proberen om te testen en te kijken welke nou echt favoriet zijn!

Heb jij ervaring met menstruatie ondergoed

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.