Mijn eigen boek uitgeven? Deel 2

bloggen doe ik zo, eigen boek uitgeven

Yes eindelijk is het zover! Het einde is in zicht en de verkoop kan bijna beginnen. Graag praat ik je bij hoe de laatste dagen en weken eruit zagen en hoe ver het nu is. Ik ga gewoon mijn eigen boek uitgeven en dat allemaal deze maand nog! Geen professioneel boek maar eentje die je gewoon bij mij kunt bestellen als softcover boek of als e-book. Maar hoe staat het ermee en wanneer is het beschikbaar? Ik praat je graag even bij.

Het was maar wat spannend de afgelopen weken! Op 4 juni heb ik mijn laatste hand gelegd aan het boek en liet ik bij studentendrukwerk (niet gesponsord dit!!!) mijn proefdruk drukken. Door het hier te laten drukken, geen isbn nummer toe te voegen en zelf het hele proces in handen te hebben kan ik het boek een heel stuk goedkoper uitgeven dan via een uitgever. Daarbij heb ik ook hele leuke extra dingen bedacht die de lezer/koper van dit boek van mij krijgt.
bloggen doe ik zo, eigen boek uitgeven

Mijn eigen boek uitgeven – De proefdruk

Zoals ik hierboven al vertelde liet ik mijn proefdruk op 4 juni drukken. Op 7 juni kreeg ik hem al in huis en kon ik gaan controleren of ik er tevreden mee was. Nu viel mij gelijk al op dat ik niet blij was met de achterkant dus die paste ik gelijk aan in het word bestand. Ook was ik niet helemaal tevreden met de bedrukking van de binnenkant. Maar als ik de tekst kleiner zou maken of de marges per pagina zou veranderen zou de hele lay-out raar worden en moet ik nog veel meer aanpassen. Als je het boek goed open slaat kun je het prima lezen en heb ik zelfs het boek door meerdere mensen laten controleren. Zij vonden ook allemaal dat als je het boek goed openslaat het prima te doen is. Fijn, want dit scheelt weer een hoop werk! De proefdruk was dus ook zeker de moeite waard, en heb ik dus nu al mijn eerste exemplaar voor mezelf! Even om verwarring te voorkomen; zie het boek en e-book als een informatie document, met veel tips en tastbare voorbeelden en informatie. Het is geen echt boek (vandaar dat ik ook geen isbn nummer heb etc) maar een informatie boek gebundeld voor iedereen die meer wil weten over bloggen, geld verdienen met bloggen, bedrijven om mee samen te werken, handige websites en nog veel meer.

Hoe, wat, wanneer en waarom


De proefdruk heeft wel het een en ander duidelijk gemaakt voor mezelf. Een softcover is natuurlijk heel fijn maar geeft niet veel mogelijkheden om hem naast je laptop of computer neer te leggen en er mee bezig te gaan. Je moet het even lezen, eventueel op de kop neer leggen of er een boekenleggen tussen doen. Daarom ben ik gaan kijken naar een spiraal versie of losbladige versie. Deze zal ik binnenkort ook als proefdruk laten drukken om te kijken of ik het iets vind. Gewoon om te kijken wat ik mooier en vooral handiger vind. Met een e-book heb je daar natuurlijk geen last van, die heb je toch op de computer en altijd alles bij de hand. Wel heb ik een aantal leuke dingen bedacht voor de koper en het pakketje die hij krijgt als hij/zij een softcover boek besteld. Inmiddels zijn wel al 10 boeken in huis voor de eerste bestellingen die komen, wellicht is het in de toekomst mogelijk om te kiezen uit nog andere versies van het boek zoals een spiraal etc. Ook lijkt het mij erg leuk om nog andere dingen te gaan uitgeven bijvoorbeeld notitieboekjes met een leuke quotes of tekst. Wie weet, laat jouw ideeën of voorkeuren zeker hieronder in de reacties achter!

Wat?
Ieder lezer/koper gaat een aantal leuke extra’s ontvangen. Zo heeft het toegang tot een speciaal ledengedeelte waarbij ze toegang hebben tot verschillende freebies (in eerste instantie 6 stuks), later zullen hier nog meer extra’s worden toegevoegd. Alleen kopers van het boek en e-book hebben toegang tot dit gedeelte van mijn blog en zullen gebruik kunnen maken van deze extra’s en alle andere dingen die daar later nog aan toegevoegd gaan worden. Daarbij krijgt iedere koper van het softcover boek een zelfgemaakte (handgemaakt) boekenlegger die ik er gratis bij doen met de verzending van het boek. Ook krijgt het een persoonlijk kaartje van mij. Daarbij krijgt het als eerste mijn informatie over hoe ik meer haal uit mijn advertenties en hoe ik hier veel geld mee verdien (en hoe jij dat ook kunt!), maar ook andere methodes die ik op dit moment nog aan het uitproberen ben. Deze informatie zal niet op mijn blog gedeeld worden maar alleen in het ledengedeelte als bedankje voor de koop van het boek/e-book. Exclusieve informatie en freebies dus!
bloggen doe ik zo, eigen boek uitgeven
Wanneer en waarom?
Dan een vraag waar je waarschijnlijk voor gekomen bent. Wanneer gaat het boek en e-book uitgegeven worden en waarom precies op die datum? Voor nu staat in de planning dat de verkoop start op 29 juni 2018. Een datum die voor mij sinds vorig jaar een speciale datum is geworden. Ik heb namelijk op die datum in 2017 te horen gekregen dat ik de ziekte van Crohn heb. Om deze datum een positieve draai te gaan geven wil ik op die datum beginnen met de verkoop van mijn boek en e-book.

Hoe
Ik heb lang moeten nadenken over hoe ik dit boek en e-book ga verkopen. Maar ik ben eruit! De nieuwe pagina’s op mijn website staan sinds gister (18 juni) online en daarop staan ook al een aantal items die op dit moment al te koop zijn. De voorverkoop zal ik maar zeggen van het e-book en boek met de bijbehorende freebies. Vanaf 29 juni tot 29 juli zal ik de items extra promoten want dan op 29 juni gaat de officiële verkoop van start. Maar je kunt nu alvast een kijkje nemen in de kleine en simpele webshop. Er komen de komende tijd nog veel meer handige en leuke items op want ik ga nog meer leuke dingen verkopen die handig zijn bij bloggen.
Als je hebt betaald en ik de betaling binnen heb (eventueel na het verzenden van een bevestiging) krijg je het e-book automatisch via een downloadbare link en wordt het boek gelijk nog ingepakt met de extra’s die je erbij krijgt en wordt het zo snel mogelijk met postnl verstuurd. Het boek kan ik een brievenbuspakketje en hiervoor hoef je dus niet perse thuis te blijven (handig toch?!). Daarbij zitten er ook nog een paar leuke extra’s in de pakketjes bij de eerste 10 kopers van het softcover boek. Wat blijft een verrassing voor de kopers, maar handig is het zeker en ik hoop ook dat je het leuk vind natuurlijk!

Spannend!

Jaa en nu is het wachten, voorbereiden, dingen aanschaffen om de boeken te verzenden en vooral nog veel meer voorbereiden. Gelukkig heb ik nog een paar dagen (jaa volgende week is het al zover!) om nog wat leuke items te bedenken, uitwerken en realiseren en om ook alles op orde te krijgen. Op 29 juni 2018 hoop ik live te gaan op mijn website en tot die tijd kunnen er via de mail of onder dit artikel alvast bestellingen worden gedaan. Je kunt een boek of e-book reserveren zodat het op 29 juni direct op de post kan of via de email kan worden verzonden. Extra leuk is dat ik tot 29 juli het boek in de korting gooi. Kopers krijgen 2,50euro korting op de normale prijs die na 29 juli in gaat. Het is helaas op dit moment nog niet mogelijk om via de webshop het product naar wens te reserveren, maar geef het vooral door via mail of via een berichtje op mijn website!

Boek: €15 euro normaal, maar tot 29 juli voor €12,50 euro excl. Verzendkosten a €3,95.
E-book: €10 euro normaal, maar tot 29 juli voor €7,50 euro

Ben jij ook zo benieuwd naar het boek en zou jij er één willen winnen met een winactie op 29 juni?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

10 thoughts on “Mijn eigen boek uitgeven? Deel 2

  1. Wat leuk om te lezen allemaal. En zeker ook leerzaam. Bedankt.
    En wie weet bestel ik je boek ook nog wel. 🙂

    1. Bedankt voor je reactie! Het proces tot nu toe is erg leuk en spannend, dus hopelijk gaat vanaf 29 juni alles goed en kan ik veel mensen blij maken met informatie en andere dingetjes!

Comments are closed.