Mijn eigen boek uitgeven? Deel 1

eigen boek, eigen boek uitgeven

Ergens begin 2018 begon het te kriebelen. Het schrijven van mijn eigen boek en deze ook daadwerkelijk gaan uitgeven. En zo ontstond een nieuwe droom. In dit artikel wil ik je helemaal bijpraten tijdens het proces die hopelijk eindigd bij een deel waarbij ik laat weten dat het boek te koop is. Maar nu eerst het begin, waar sta ik nu en waar gaat dit boek over?

In mijn blog tijd heb ik al redelijk wat blogboeken gelezen en iedere keer weer miste ik diepgang. Niet dat er iets mis is met de huidige blogboeken, zeer zeker niet. Maar ik miste toch enige diepgang wat betreft hoe je iets nou doet. Zelf had ik maar wat graag de nodige handvaten willen hebben tijdens het blogavontuur. Omdat ik zelf echt geen mega grote blogger ben, maar wel al de nodige situaties heb meegemaakt wil ik mij vooral richten op bloggers die net beginnen, al begonnen zijn en bloggers die graag meer willen weten over bepaalde zaken.

Waarom dan een boek?

Natuurlijk zou ik in principe alles wat ik mijn boek schrijf kunnen delen op mijn blog. Maar het doel van dit boek is om meer mensen kennis te laten maken met bloggen. Daarbij wil ik als je het boek koopt (de lezers) een exclusief gedeelte met freebies geven als dank voor het kopen en als extra hulp die ik in het boek niet kan verwerken. Hoe dit er allemaal uit gaat zien en hoe alles er tot in detail uit gaat zien heb ik nog niet besloten.
Voor nu ben ik vooral bezig met het schrijven van het boek.eigen boek, eigen boek uitgeven

Hoe het allemaal begon?

Ik was zeer gemotiveerd en het begin ging heel erg snel. Zonder 1 aantekening of idee op papier ging ik typen. Al snel vulde de bladzijdes zich en ging ik hoofdstukken maken. Ik zal maar niet zeggen op hoeveel bladzijdes ik nu al zit. Eerlijk gezegd valt het schrijven mij heel erg mee en gaat het veel sneller en beter dan verwacht. Ik probeer niet alleen veel voorbeelden te verwerken in mijn boek ook deel ik hoe het bloggen mij verging en waar ik tegenaan liep. Geen beknopte informatie en ik wil dan ook gewoon namen, websites, producten en alle andere mogelijkheden delen.

De planning voor het boek

Allereerst moet het boek natuurlijk nog verder uitgewerkt worden. Ook al heb ik al veel informatie verwerkt, toch is het nog niet af en komt er nog veel informatie bij. Kleine details die ik al heb uitgevoerd zijn mijn cover en voorwoord. Er moet nog veel geschreven worden, maar daar heb ik ook een klein beetje jullie help bij nodig. Wat voor onderwerpen of welke dingen zou jij willen lezen in dit boek? Wat wil jij weten over bloggen, welke geheimen heb jij altijd al willen weten die niemand je vertelt over bloggen of noem het maar op. Laat het weten in de reacties en ik zal het verwerken in mijn boek. Geen vraag is te gek zolang het maar over bloggen gaat.

Hoeveel geld zou jij bereid zijn om te besteden aan een boek over bloggen?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

27 thoughts on “Mijn eigen boek uitgeven? Deel 1

 1. Oeh, dat klinkt wel interessant zeg! Lastig om te zeggen hoeveel geld ik ervoor over zou hebben, hangt vooral af van het aantal pagina’s, maar ook van de inhoud. Is de inhoud ergens anders op internet al vrij makkelijk te vinden (bij andere bloggers bijvoorbeeld) of staat er juist heel veel nieuws in? Zelf denk ik aan iets van 15 euro, maar ik vind het wel lastig zeg!

  1. Dankje! Het liefst wil ik onder de 10euro zitten, maar denk dat dat qua kosten niet te doen is. Dan zou ik er zelf teveel op inleggen en het niet terug verdienen zeg maar.
   Uiteraard zal het boek de nodige informatie toevoegen. Ik wil handvaten creëren en geef daarin heel veel cadeau. Ook zullen er een heleboel freebies beschikbaar komen voor de kopers van het boek. Als klein bedankje die zeker gewaardeerd gaan worden. Bij het schrijven heb ik ook vooral gekeken naar informatie die ik zelf miste toen ik begon met bloggen of toen ik nog niet zoveel wist als nu. Dus het boek beloofd aardig vol te worden met tips en cadeautjes. Voor nu alleen nog een heleboel schrijf werk en dan eens kijken of het een E-book wordt of een gewoon boek.

 2. Tja, zelf zou ik niet gauw een boek over bloggen kopen. Simpelweg omdat het bloggen voor mij vooral draait om het plezier erin en dat het voor mij totaal geen commercieel iets hoeft te worden. Misschien dat andere bloggers die wel geld met hun blog willen/moeten verdienen er iets aan hebben.

  1. Het gaat niet zozeer om het geld verdienen hoor, en zeker ook niet met het boek. Ik wil in de breedste zin van het woord handvaten bieden bij het bloggen. Zowel voor hobby bloggers (dat ik zelf ook ben) als bloggers die hun bedrijf ervoor hebben gemaakt.

  1. Moet zeker gaan lukken! Hoop het rond de 10 euro te kunnen aanbieden straks 🙂

 3. Wat goed dat je dit doet. Veel succes. Ik denk dat iedereen wel wilt weten hoe je samenwerkingen met bedrijven aangaat en welk verdienmodel de grote bloggers hanteren.

  1. Dankjewel! Goede tips die ik zeker in het boek kan verwerken. Er komen in ieder geval hele concrete voorbeelden in en niets geheimzinnigs zoals je wel vaak ziet. Ik deel ook gewoon websites en andere handige tips die je bij het bloggen kunt gebruiken.

 4. een goed boek mag toch ergens tussen de 15 en de 20 euro kosten?

  1. Dat zijn inderdaad hele acceptabele prijzen. Moet ook zeker haalbaar zijn. Als het klaar is en de proefdruk bevalt ga ik er eerst 2 weggeven op mn blog via een winactie.

 5. Wat ontzettend tof dat je dit gaat doen. Ik denk dat het een beetje ligt aan de inhoud van het boek. Houd je klein en beknopt 10-15 euro. Schrijf je een dikke pil dan 15-20.

  1. Bedankt voor je reactie! Ergens tussen deze prijzen zit ik zelf ook te denken. Moet vast goed komen!

 6. Leuk dat je een boek gaat uitgeven. Ik denk dat je de prijs kan bepalen door hoe onderscheidend je bent in het boek. Veel is natuurlijk al op het internet te vinden. Dus hoe exclusiever jouw inhoud is, des te meer je zou kunnen vragen.

  1. Thanks! Dat het exclusief gaat worden dat is een feit. Ik deel concrete handvaten waar je ook echt verder mee kunt. En een heleboel tips 🙂

 7. Wat knap! Ik zou er 15,00 voor neertellen… echter ik zou het zo schrijven als een soort van biografie.
  Wat ik zou willen weten is waarom de ene blogger wel alles voor elkaar krijgt en de ander niet!

  1. Dankje! Nouja knap? Ik bundel al mijn kennis en ervaring die ik vanaf 2013 heb opgedaan met bloggen en benoem dit in het boek. Het is een combinatie van een biografie en informatief boek. Ik deel mijn proces maar geef ook heel veel tips en concrete handvaten. Daar waar normaal geheimzinnig over wordt gedaan ben ik juist heel open. (Aard van het beestje zeg maar, haha).

   Goede vraag! Hier kan ik zeker wel iets over schrijven in het boek. Mn antwoord voor nu in het kort; denk dat het te maken heeft met geluk en durven. Al snap ik het soms ook niet hoor, bij anderen lijkt het soms zo simpel.

 8. Wat leuk een eigen boek, stiekem is dat ook één van mijn dromen. Ik zou aan een blogboek denk ik zo’n 20 euro uitgeven.

  1. Ik zou zeggen; begin er gewoon aan! Doe eens gek en probeer het gewoon. Het hoeft niet snel af te zijn en je kunt er zo lang over doen als je zelf wilt.

 9. Dat is een goede vraag. Niet zoveel denk ik, aangezien er op internet veel gratis te vinden is. Ook moet de schrijver van dat blogboek dan wel supergoed zijn, want anders zou ik het boek ook niet kopen vanwege het grote aantal bekende bloggoeroe’s.

  1. Bedankt voor je reactie! Supergoed kan ik zelf natuurlijk niet beoordelen maar de kennis en ervaring van 5 jaar bloggen heb ik allemaal gebundeld zodat ik heel veel informatie en concrete handvaten kan geven. Veel van de informatie die ik schrijf staat niet op internet omdat er vaak geheimzinnig over gedaan wordt.

 10. Wauw super leuk en spannend! Ik geef vaak tussen de 10-15 euro uit aan een boek geloof ik!

  1. Jaa zeker spannend! Komt goed uit ergens tussen deze bedragen zal het boek gaan kosten.

 11. 10-15 euro lijkt me reëel, het gaat erom wat jij de mensen te vertellen hebt, maar zorg wel voor inhoud dat het écht boeiend maakt en niet zomaar is te googelen of bij veel andere blogs is te zien die hun ervaring met zich delen.

 12. Wat een leuk avontuur, succes. Ik denk dat ik zo’n 10 euro zou willen uitgeven als het goed is. Er is online al de wereld aan bloghulp te vinden.

  1. Dankje!! Komt vast goed, ben al best ver, hoop binnenkort een proefdruk te maken!

Comments are closed.