Mijn eerste keer sushi eten

eerste keer sushi

Het moest er een keer van komen. Sushi eten stond hoog op mijn bucket list. Daarom vandaag een artikel over mijn eerste keer sushi eten. Wat vond ik er van, is het de moeite waard? Is het echt net zo lekker als dat iedereen altijd zegt, en misschien ook wel belangrijk, zou ik het nog een keer gaan eten? Dat en meer zal ik behandelen in dit artikel. Ben jij een sushi fan?

Sushi stond al heel lang op mijn bucket / wensen lijstje. Iedereen heeft het altijd over sushi, en ik werd best wel een beetje nieuwsgierig of ik dat ook lekker zou vinden. Nu ben ik niet gek op zalm en tonijn, dus ging ik op zoek naar een vegetarische variant. Die vond ik bij Jumbo, namelijk de Veggie maki.

Eerste keer sushi eten

Ik haalde bij de Jumbo een verpakking met Veggie maki, die vers was klaargemaakt die dag. In de Veggie maki zitten, komkommer, omelet en wortel. Daarbij zit een klein zakje wasabi, en een zakje soja saus. De wasabi heb ik niet gebruikt, maar de soja saus wel. Er zitten 4 stukjes sushi in de verpakking, en daar betaal je dan €3,49 voor. Best wel prijzig vind ik zelf, want het was alles behalve voedzaam. En nu ben ik eigenlijk sowieso wel een grote eter, en kan ik me altijd maar moeilijk voorstellen hoe mensen ‘vol’ kunnen zitten van 4 stukjes sushi. Eigenlijk wilde ik mijn eerste sushi eten bij een restaurant, maar die was helaas op tijden open dat ik er geen behoefte meer aan had, of geen zin meer had om de deur uit te gaan. En toen stond ik in de Jumbo, boodschappen doen met mijn ouders. Ik zal een koel schap waarin allemaal verse sushi lag. Deze veggie maki viel me meteen op, de sesampitjes, en vooral geen vis erin.
 photo _DSC8511_zpskhp8cxst.jpg

 photo _DSC8514_zpsaukgsb6a.jpg

 photo _DSC8516_zpswqdzkpzi.jpg

 photo _DSC8518_zpsrbztigbe.jpg

Wat ik vond van Sushi?

Allereerst vond ik de sushi er heel erg mooi uit zien. Kijk hoe fotogeniek ze zijn! Maar daar draaide het natuurlijk niet om. Want hoe vond ik het smaken, en zou ik het nog een keer proberen. Ik moet zeggen dat ik vooral wel mijn twijfels had, of ik het wel echt lekker zou vinden. Zou er wel smaak aan zitten, zou het niet te zout zijn, en vooral misschien nog wel of er smaken zijn die ik niet lekker zou vinden. Ik vond het eigenlijk best lekker. Niet zo lekker dat ik het elke dag zou willen eten, maar ik zou zeker meer verschillende sushi willen proberen. Het zijn smaken waaraan je moet wennen denk ik zelf. Het lijkt me leuk om een keer de avocado, of krab te proberen. Krab vind ik dan wel weer heel erg lekker, in tegen stelling tot zalm en tonijn.

Vraag: Heb jij wel eens sushi gehad? En hoe was jou eerste keer sushi?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

7 thoughts on “Mijn eerste keer sushi eten

 1. sushi moet je idd in een restaurant eten want het is niet te vergelijken met sushi van de jumbo. Je hebt ook veel meer variatie en dan zul je zien dat het echt zo lekker is !! Gewoon een keer doen!

 2. ik watertand altijd al als ik weet dat ik weer sushi ga eten ! 🙂
  laat weten hoe je het vond als je er eens geweest bent he !

  1. Haha, ik ben benieuwd. Misschien morgen, hij is vandaag gesloten. Laat het je zeker weten! 🙂

 3. Wat fijn dat het je heerlijk vond.
  Ik zelf lust het ook, maar niet om te zeggen dat ik het weekelijks eet.
  Hoog uit een keer op een jaar.

 4. Een tip is om sushi in restaurant te eten is nog lekkerder! !! Ik hou van sushi!

Comments are closed.