Mijn doelen voor 2023 – Update 5

studentendrukwerk

Het is weer tijd voor een nieuwe update van mijn doelen voor 2023! Hoe gingen de doelen afgelopen maand? Want dit wordt mijn jaar, ik voel dat! Benieuwd wat ik al allemaal heb gedaan aan mijn doelen en wat het plan is voor de komende tijd? Lees dan gezellig mee.

Begin januari deelde ik 18 doelen die ik had opgeschreven (en die ik hier op de blog wil delen) waar ik aan wil werken dit jaar. Ik heb er nog iets meer, want daar schreef ik onder andere een blog over, maar de focus is op deze 18 doelen. Hieronder zal ik eerst de doelen nog een keer delen, daarna zal ik vertellen wat ik afgelopen maand heb gedaan aan de doelen.

Mijn doelen voor 2023

1. Mijn winst met x1.5 minimaal laten groeien ten opzichte van 2022
2. Mijn omzet ook met ongeveer x1.5 laten groeien ten opzichte van 2022 (ik heb een exact bedrag, deze deel ik liever niet, vandaar de ongeveer x1.5)
3. Mijn eigen producten uitbreiden
4. 250 adventskalenders maken (voor consumenten)
5. Geschenkpakketjes samenstellen voor de webshops
6. Assortiment verder gaan scheiden (consument en zakelijk)
7. Toewerken naar een x bedrag salaris
8. Youtube uitbreiden, toewerken naar 1000subs en 4000 kijkuren
9. Kosten naar beneden brengen door groter in te kopen en gerichter
10. Website OnlineMineralen.nl afmaken
11. Plan maken voor huis kopen
12. 12 boeken lezen (mogen ook e-books zijn)
13. Musical bezoeken
14. Dit doel houdt ik privé maar is iets wat ik al heel lang uitstel
15. Nieuw plan maken voor de blog, wat wil ik met de blog doen etc
16. Cadeaubonnen voor Natural Blooming uitbreiden (mijn eigen ontwerp etc)
17. Minimaal 2x per week wandelen
18. Moestuin gerichter aanpakken, zodat ik weer 28,5 kilo tomaten krijg en dit ook met andere groenten


Wat ik al heb gedaan om deze doelen te kunnen bereiken?

Doel 4, om het nog even extra uitdagend te maken heb ik afgelopen maand besloten om nog 2 andere soorten kalenders te maken. Een S kalender en een XL kalender. De S kalender is al helemaal klaar, de XL kalender is voor de helft al klaar. Dus naar de 250 M kalenders komen er dus nog meer adventskalenders bij dit jaar. Oeps! De 250 M adventskalenders gaan op zich ook redelijk goed. Ik heb een lijst met wat er allemaal in gaat en daarvan heb ik ruim de helft al in huis, sommige daarvan heb ik ook al 250 stuks van compleet. Het gaat inmiddels om meer dan 40 kilo en ik ben er nog lang niet.

Doel 6 ben ik mee begonnen. Ik ga het assortiment nu definitief scheiden, maar hier zal ik nog wel even mee bezig zijn omdat het om heel veel voorraad gaat.

Doel 11 heb ik kunnen afvinken. Ik heb nu een concreet doel hoeveel eigen geld ik nog nodig heb of hoeveel extra winst ik moet maken met mijn bedrijf. Dat betekend dat ik nu iets meer duidelijkheid heb maar waar ik ook nog heel hard voor moet gaan werken. In je ééntje een huis kopen, zeker als ondernemers, is niet erg makkelijk. Maar als ik kijk naar huurhuizen is dat gewoonweg geen optie. Ik heb niets aan iets met 1 slaapkamer omdat ik dan een extra ruimte moet gaan huren voor mijn webshop, iets wat ik gewoon niet wil (want dan zit je ook nog eens met nog meer extra kosten) ook omdat ik in slechte periodes met de crohn gewoon wil kunnen werken.

Doel 12, deze heb ik behaald en al ruimschoots.

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.