Mijn bucketlist avonturen #9

Het bucketlist boek

Als fan van de bucketlist boeken schrijf ik regelmatig een update hoe het gaat met alle dingen die in de boeken beschreven staan. In deze serie neem ik je in eerste instantie mee met de ‘op reis’ bucketlist boek. Welke dingen heb ik al kunnen afvinken van de 250 punten die hierin beschreven staan?. Een jaar waarin ik flink aan de slag ga om bepaalde dingen te behalen. Benieuwd hoe het tot nu toe gaat?

Op dit moment heb ik 3 verschillende boeken uit de ‘Het bucketlist boek’ serie. Deel 1 en 2 horen bij elkaar (er staan we een aantal dubbele dingen in) en ook heb ik nog het boek voor op reis. Deel 1 en 2 bevatten beide 500 dingen die je kunt doen, het reis boek bevat 250 dingen die je kunt doen.

Bucketlist – voor op reis!

Ik ben deze serie begonnen in het op reis boek. Dit geeft je ineens een hele andere kijk op vakantie vieren. Het geeft je ideetjes wat je zou kunnen doen, maar geeft ook een mening over wat je bijvoorbeeld echt niet zou willen. Daarnaast helpt het mij dromen over bestemmingen waar ik ooit naar toe zou willen, maar op dit moment nog niet kan.

In het boek staan best wel wat puntjes die je bijna meteen kunt afstrepen. Zo is bijvoorbeeld puntje 3, het kopen van douchegel/shampoo die je normaal nooit gebruikt iets. Of puntje 7 het van de spanning niet kunnen slapen de nacht voor vertrek iets wat ik gelijk kon afstrepen. Ik ben echt zo iemand die dan niet kan wachten tot we gaan vertrekken en dan van de spanning niet kan slapen. Juist omdat ik er dan zoveel zin in heb. Hebben jullie dat ook?
Laat ik beginnen met het begin van het boek. Iedere keer zal ik een aantal van de bucketlist punten voor jullie uitwerken (hoe ik dit heb af kunnen vinken bijvoorbeeld). Zo, laten we bij het begin beginnen.

Mijn bucketlist avonturen

 1. Vol trots over het strand paraderen en je niet schamen voor je lichaam.
  Tot voor de prednison in 2018 deed ik dit zeker. Want wat was ik trots op mijn lichaam, zonder te sporten en dan geen buikje niks, maar tegenwoordig loop ik niet graag zonder kleding rond.
 2. Heimwee hebben of je buurvrouw missen.
  Ik heb maar 1x echt heimwee gehad en dat was op de camping in Beieren in 2018. Ik was toen aan de prednison en voelde mij echt niet op mijn gemak. Voor het eerst toen dat ik heimwee had tijdens een vakantie. Heel gek om te ervaren.
 3. Iets heel avontuurlijks doen op je bestemming.
  Dat vond ik het berg beklimmen op die snikhete dag zeker. Samen met mijn jongste broertje een 2,5km klim tijdens 42 graden en dat zonder eten of drinken. Gehoopt dat er boven bij het kasteel een restaurant of eettentje zou zitten, maar helaas was alles gesloten die dag. Afzien was het, maar prachtig toen we eenmaal boven het uitzicht zagen.
 4. Mensen kijken in het park, op het strand of in de bergen.
  Yes, vaste prik kun je bijna wel zeggen. Tijdens mijn vakantie in Normandië vond ik het heerlijk om tegen de reling aan te zitten, mensen te kijken die op het strand liepen. Maar ook in het bos als ik even op een bankje zit, kijk ik graag hoe anderen genieten van de omgeving.
 5. Je elke dag insmeren met zonnecrème!
  Ja, elke dag! Maar dat is eigenlijk niet alleen op vakantie maar ook als ik thuis ben. Je beschermen tegen de zon is gewoon heel erg belangrijk.

Welke van deze bucketlist avonturen kan jij ook afvinken?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.