Mijn bucketlist avonturen #8

Het bucketlist boek

Als fan van de bucketlist boeken schrijf ik regelmatig een update hoe het gaat met alle dingen die in de boeken beschreven staan. In deze serie neem ik je in eerste instantie mee met de ‘op reis’ bucketlist boek. Welke dingen heb ik al kunnen afvinken van de 250 punten die hierin beschreven staan?. Een jaar waarin ik flink aan de slag ga om bepaalde dingen te behalen. Benieuwd hoe het tot nu toe gaat?

Op dit moment heb ik 3 verschillende boeken uit de ‘Het bucketlist boek’ serie. Deel 1 en 2 horen bij elkaar (er staan we een aantal dubbele dingen in) en ook heb ik nog het boek voor op reis. Deel 1 en 2 bevatten beide 500 dingen die je kunt doen, het reis boek bevat 250 dingen die je kunt doen.

Bucketlist – voor op reis!

Ik ben deze serie begonnen in het op reis boek. Dit geeft je ineens een hele andere kijk op vakantie vieren. Het geeft je ideetjes wat je zou kunnen doen, maar geeft ook een mening over wat je bijvoorbeeld echt niet zou willen. Daarnaast helpt het mij dromen over bestemmingen waar ik ooit naar toe zou willen, maar op dit moment nog niet kan.

In het boek staan best wel wat puntjes die je bijna meteen kunt afstrepen. Zo is bijvoorbeeld puntje 3, het kopen van douchegel/shampoo die je normaal nooit gebruikt iets. Of puntje 7 het van de spanning niet kunnen slapen de nacht voor vertrek iets wat ik gelijk kon afstrepen. Ik ben echt zo iemand die dan niet kan wachten tot we gaan vertrekken en dan van de spanning niet kan slapen. Juist omdat ik er dan zoveel zin in heb. Hebben jullie dat ook?
Laat ik beginnen met het begin van het boek. Iedere keer zal ik een aantal van de bucketlist punten voor jullie uitwerken (hoe ik dit heb af kunnen vinken bijvoorbeeld). Zo, laten we bij het begin beginnen.

Mijn bucketlist avonturen


 1. De zon zien ondergaan.
  Dit vond ik misschien wel het allermooiste aan de vakantie in Denemarken een aantal jaren geleden. Onze tent stond aan een weg die precies uitkeek over het strand en de zee. Uren kon ik kijken naar de zee, maar de zon onder zien gaan was echt prachtig!
 2. Zien de sterren er op je bestemming hetzelfde uit als thuis?
  Net als de zon onder zien gaan vond ik het kijken naar de sterren altijd heel fascinerend. Uren staren naar de lucht, omdat je niet kon slapen of omdat je gewoon even helemaal tot rust wilde komen.
 3. Een berg beklimmen.
  Meerdere inmiddels, waarvan er 1 mij toch best wel is bijgebleven. Pffh wat een afzien was dat, met 42 graden zonder eten of drinken een bergpad van 2,5km beklimmen, vervolgens het kasteel dat bovenop de berg stond beklimmen (je kent vast wel die smalle trappen in kastelen!) en tijdens het omhoog lopen op de trappen zo’n onwijze spierkramp krijgen door geen vocht binnen te krijgen. Sinds dien ga ik niet meer weg zonder drinken!
 4. Een andere Belg of Nederlander tegenkomen.
  De laatste jaren gaan wij vooral in het voor en na seizoen waarbij we wel zeker verschil merken in het tegenkomen van andere Nederlanders. Maar in de zomer is het toch wel in elke plaats waar je komt dat je andere toeristen tegen komt.
 5. Een video maken van je reis.
  Een aantal jaren geleden in Polen vond ik dit leuk om te doen. Gelijk ook de laatste keer want ik maak toch liever foto’s!

Welke van deze bucketlist avonturen kan jij ook afvinken?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.