Mijn bucketlist avonturen #7

Het bucketlist boek

Ik ben enorm fan van de bucketlist boeken, hierover heb ik in 2019 meerder artikelen geschreven. Nu is het tijd om jullie mee te nemen in mijn bucketlist avonturen! In dit artikel neem ik je mee bij welke dingen ik al heb kunnen afvinken in de bucketlist boeken. Een jaar waarin ik flink aan de slag ga om bepaalde dingen te behalen. Benieuwd hoe het tot nu toe gaat?

Op dit moment heb ik 3 verschillende boeken uit de ‘Het bucketlist boek’ serie. Deel 1 en 2 horen bij elkaar (er staan we een aantal dubbele dingen in) en ook heb ik nog het boek voor op reis. Deel 1 en 2 bevatten beide 500 dingen die je kunt doen, het reis boek bevat 250 dingen die je kunt doen.

Bucketlist – voor op reis!

Ik ben deze serie begonnen in het op reis boek. Dit geeft je ineens een hele andere kijk op vakantie vieren. Het geeft je ideetjes wat je zou kunnen doen, maar geeft ook een mening over wat je bijvoorbeeld echt niet zou willen.

In het boek staan best wel wat puntjes die je bijna meteen kunt afstrepen. Zo is bijvoorbeeld puntje 3, het kopen van douchegel/shampoo die je normaal nooit gebruikt iets. Of puntje 7 het van de spanning niet kunnen slapen de nacht voor vertrek iets wat ik gelijk kon afstrepen. Ik ben echt zo iemand die dan niet kan wachten tot we gaan vertrekken en dan van de spanning niet kan slapen. Juist omdat ik er dan zoveel zin in heb. Hebben jullie dat ook?
Laat ik beginnen met het begin van het boek. Iedere keer zal ik een aantal van de bucketlist punten voor jullie uitwerken (hoe ik dit heb af kunnen vinken bijvoorbeeld). Zo, laten we bij het begin beginnen.

Mijn bucketlist avonturen


 1. Schelpen rapen
  Ja zeker, in Normandië was dit bijna dagelijks als we op het strand liepen. Die schelpen daar zijn echt prachtig!!
 2. Een dag geen geld uitgeven
  Ooef dit was afzien tijdens de vorige vakantie. We zijn de hele dag maar op de camping gebleven want anders had ik dit niet kunnen afvinken.
 3. Een hele dag naar lokale muziek luisteren
  We nemen elke vakantie standaard zo’n klein wereldradiootje mee, deze staat vaak op 1 van de lokale zenders en af en toe (meestal in de avond) gaat hij even op iets Nederlands om te kijken of we nog wat gemist hebben.
 4. Digitale detox. Minimaal 3 dagen offline en genieten van je vakantie.
  Ja zeker, tot een paar jaar geleden had ik nooit internet tijdens mijn vakanties (geloof dat ik nog maar 3 jaar internet neem tijdens de vakantie). De laatste paar jaar neem ik via mijn prepaid een extra bundel voor internet, vaak is dat zo’n 1000mb voor de vakantie zodat ik kan snuffelen naar leuke plekjes of een route die we moeten rijden.
 5. Fotoshoot!
  Ja zeker, de afgelopen vakantie maak ik graag gebruik van de mooie omgevingen door lekker veel outfit foto’s te schieten! Win win situatie toch?

Welke van deze bucketlist avonturen kan jij ook afvinken?

Tagged in :
About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.