Mijn bucketlist avonturen #12

Het bucketlist boek

Als fan van de bucketlist boeken schrijf ik regelmatig een update hoe het gaat met alle dingen die in de boeken beschreven staan. In deze serie neem ik je in eerste instantie mee met de ‘op reis’ bucketlist boek. Welke dingen heb ik al kunnen afvinken van de 250 punten die hierin beschreven staan?. Een jaar waarin ik flink aan de slag ga om bepaalde dingen te behalen. Benieuwd hoe het tot nu toe gaat?

Op dit moment heb ik 3 verschillende boeken uit de ‘Het bucketlist boek’ serie. Deel 1 en 2 horen bij elkaar (er staan we een aantal dubbele dingen in) en ook heb ik nog het boek voor op reis. Deel 1 en 2 bevatten beide 500 dingen die je kunt doen, het reis boek bevat 250 dingen die je kunt doen.

Bucketlist – voor op reis!

Ik ben deze serie begonnen in het op reis boek. Dit geeft je ineens een hele andere kijk op vakantie vieren. Het geeft je ideetjes wat je zou kunnen doen, maar geeft ook een mening over wat je bijvoorbeeld echt niet zou willen. Daarnaast helpt het mij dromen over bestemmingen waar ik ooit naar toe zou willen, maar op dit moment nog niet kan.

In het boek staan best wel wat puntjes die je bijna meteen kunt afstrepen. Zo is bijvoorbeeld puntje 3, het kopen van douchegel/shampoo die je normaal nooit gebruikt iets. Of puntje 7 het van de spanning niet kunnen slapen de nacht voor vertrek iets wat ik gelijk kon afstrepen. Ik ben echt zo iemand die dan niet kan wachten tot we gaan vertrekken en dan van de spanning niet kan slapen. Juist omdat ik er dan zoveel zin in heb. Hebben jullie dat ook?
Laat ik beginnen met het begin van het boek. Iedere keer zal ik een aantal van de bucketlist punten voor jullie uitwerken (hoe ik dit heb af kunnen vinken bijvoorbeeld). Zo, laten we bij het begin beginnen.
camping kinzigtal in steinach

Mijn bucketlist avonturen


 1. Een super cliche souvenirtje kopen.
  Ja zeker, ik heb eens een sleutelhanger en magneetje gekocht tijdens de vakantie. Super spijt van achteraf want had zoveel andere leuke dingen kunnen kopen als herinnering.
 2. Een vakantieliedje kiezen.
  Er is altijd 1 nummer (al vanaf onze vakantie in Denemarken) dat elke vakantie op rare wijze wordt afgespeeld tijdens onze vakantie rit naar de camping.
 3. Iets eten dat je nooit eerder gegeten hebt.
  Iedere vakantie staat in het teken van het uitproberen van iets nieuws. Dat is tot nu toe elke vakantie nog gelukt en gaan we zeker doorzeten de komende jaren.
 4. Verdwalen.
  Ja we waren ooit eens verdwaalt, maar na een aantal rondjes lopen vonden we de weg weer terug naar de camping. Juist hier wordt je avontuurlijk van en krijg je richtingsgevoel! Wedden dat ik nu nooit meer verdwaal?
 5. Iemand anders vragen om een foto van jou te maken.
  Ja want anders sta ik nooit op de foto tijdens de vakantie. Alleen selfies dan, maar dat is toch anders! Het is leuker om ook eens helemaal op de foto te staan.

Welke van deze bucketlist avonturen kan jij ook afvinken?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.