Mijn bucketlist avonturen #11

Het bucketlist boek

Als fan van de bucketlist boeken schrijf ik regelmatig een update hoe het gaat met alle dingen die in de boeken beschreven staan. In deze serie neem ik je in eerste instantie mee met de ‘op reis’ bucketlist boek. Welke dingen heb ik al kunnen afvinken van de 250 punten die hierin beschreven staan?. Een jaar waarin ik flink aan de slag ga om bepaalde dingen te behalen. Benieuwd hoe het tot nu toe gaat?

Op dit moment heb ik 3 verschillende boeken uit de ‘Het bucketlist boek’ serie. Deel 1 en 2 horen bij elkaar (er staan we een aantal dubbele dingen in) en ook heb ik nog het boek voor op reis. Deel 1 en 2 bevatten beide 500 dingen die je kunt doen, het reis boek bevat 250 dingen die je kunt doen.

Bucketlist – voor op reis!

Ik ben deze serie begonnen in het op reis boek. Dit geeft je ineens een hele andere kijk op vakantie vieren. Het geeft je ideetjes wat je zou kunnen doen, maar geeft ook een mening over wat je bijvoorbeeld echt niet zou willen. Daarnaast helpt het mij dromen over bestemmingen waar ik ooit naar toe zou willen, maar op dit moment nog niet kan.

In het boek staan best wel wat puntjes die je bijna meteen kunt afstrepen. Zo is bijvoorbeeld puntje 3, het kopen van douchegel/shampoo die je normaal nooit gebruikt iets. Of puntje 7 het van de spanning niet kunnen slapen de nacht voor vertrek iets wat ik gelijk kon afstrepen. Ik ben echt zo iemand die dan niet kan wachten tot we gaan vertrekken en dan van de spanning niet kan slapen. Juist omdat ik er dan zoveel zin in heb. Hebben jullie dat ook?
Laat ik beginnen met het begin van het boek. Iedere keer zal ik een aantal van de bucketlist punten voor jullie uitwerken (hoe ik dit heb af kunnen vinken bijvoorbeeld). Zo, laten we bij het begin beginnen.
comfortabele outfit

Mijn bucketlist avonturen


 1. Een t-shirt kopen met de vlag van het land van je bestemming.
  Haha ja nou ja ik kocht hem niet zelf, maar kreeg hem wel toen ik op vakantie was in Polen. Inmiddels het shirt ook weer weg gedaan want dat draag ik toch niet.
 2. Ontsnappen aan het massatoerisme.
  Sinds we in het voor en naseizoen ontsnappen we hier zeker aan. Het enige drukke punt was in Frankrijk maar dat komt omdat we een maand voor het 75e jaar en dus herdenking van D-day was. Maar zo druk als in de zomer komen we niet meer tegen, dat is een hele vooruitgang.
 3. Zwemmen in een rivier.
  Ja op bijna elke camping deden we dit. Op camping kinzigtal in Steinach (Zuid Duitsland) maar ook in Warsberg bij camping Carpe diem. Heerlijk afkoelend hoor als het zo warm is.
 4. Afdingen op de markt.
  De eerste en laatste keer was op de markt in Polen. Hier had het kraampje en prachtige jurk liggen, het was de laatste en precies in mijn maat. Maar omdat ik een buitenlander ben vroeg ze er echt de hoofdprijs voor, zelfs nog meer dan op het kaartje stond die aan de jurk hing. Hier hebben we dan afgedingt (is dat eigenlijk een woord?) en uiteindelijk de jurk voor omrekent 5 euro meegekregen. Ze wilde er uiteindelijk graag vanaf in plaats dat ze hem terug mee moest nemen.
 5. Je verdiepen in de lokale cultuur.
  Zeker in Normandië heb ik mij hier meer in verdiept. Daardoor wordt de vakantie een stuk interessanter en leuker!

Welke van deze bucketlist avonturen kan jij ook afvinken?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Mijn bucketlist avonturen #11

Comments are closed.