Mijn bucketlist avonturen #10

Het bucketlist boek

Als fan van de bucketlist boeken schrijf ik regelmatig een update hoe het gaat met alle dingen die in de boeken beschreven staan. In deze serie neem ik je in eerste instantie mee met de ‘op reis’ bucketlist boek. Welke dingen heb ik al kunnen afvinken van de 250 punten die hierin beschreven staan?. Een jaar waarin ik flink aan de slag ga om bepaalde dingen te behalen. Benieuwd hoe het tot nu toe gaat?

Op dit moment heb ik 3 verschillende boeken uit de ‘Het bucketlist boek’ serie. Deel 1 en 2 horen bij elkaar (er staan we een aantal dubbele dingen in) en ook heb ik nog het boek voor op reis. Deel 1 en 2 bevatten beide 500 dingen die je kunt doen, het reis boek bevat 250 dingen die je kunt doen.

Bucketlist – voor op reis!

Ik ben deze serie begonnen in het op reis boek. Dit geeft je ineens een hele andere kijk op vakantie vieren. Het geeft je ideetjes wat je zou kunnen doen, maar geeft ook een mening over wat je bijvoorbeeld echt niet zou willen. Daarnaast helpt het mij dromen over bestemmingen waar ik ooit naar toe zou willen, maar op dit moment nog niet kan.

In het boek staan best wel wat puntjes die je bijna meteen kunt afstrepen. Zo is bijvoorbeeld puntje 3, het kopen van douchegel/shampoo die je normaal nooit gebruikt iets. Of puntje 7 het van de spanning niet kunnen slapen de nacht voor vertrek iets wat ik gelijk kon afstrepen. Ik ben echt zo iemand die dan niet kan wachten tot we gaan vertrekken en dan van de spanning niet kan slapen. Juist omdat ik er dan zoveel zin in heb. Hebben jullie dat ook?
Laat ik beginnen met het begin van het boek. Iedere keer zal ik een aantal van de bucketlist punten voor jullie uitwerken (hoe ik dit heb af kunnen vinken bijvoorbeeld). Zo, laten we bij het begin beginnen.
Het bucketlist boek

Mijn bucketlist avonturen

 1. Een vakantiedagboek bijhouden.
  Dit doe ik de laatste jaren en vind ik erg tof om te doen. Juist door je gedachten even te ordenen in een dagboekje brengt je nog meer tot rust op je vakantie. Daarnaast is het ook erg leuk om bij te houden wat je allemaal hebt gedaan!
 2. Hoe lang kun jij je hoofd onder water houden?
  Niet, ik heb zo onwijs watervrees als ik niet de grond kan voelen of me niet ergens kan vastpakken. Nee, ik ben echt geen waterrat en ben dus al trots dat ik het water in durf. Krijg je als je als kind altijd door anderen onder water gedrukt werd.
 3. Kamperen.
  Mijn favoriete manier van vakantie vieren. De ene keer in een tent, dan in een stacaravan of met de vouwwagen. Heerlijk!
 4. Een kaart naar jezelf sturen.
  Yes! Dit deed ik een paar jaar geleden, gewoon voor de fun. Sindsdien verzamel ik ansichtkaarten van de vakantieplekken waar ik kom. Ideaal als souvenir.
 5. Kanoën
  Dit deed ik een aantal jaren geleden, prachtig vond ik het maar sindsdien nooit meer gedaan. Toch maar eens een club mensen vinden die dit soort dingen ook leuk vinden om te doen.

Welke van deze bucketlist avonturen kan jij ook afvinken?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.