Mijn beste ondernemers adviezen voor jou!

agenda studentendrukwerk

Steeds vaker krijg ik de vraag of ik tips heb voor andere ondernemers. Nu ben ik van mening dat je vooral moet doen wat voor jou goed voelt, maar ik kan zeker mijn adviezen (die mij hebben geholpen) met je delen. Ben je beginnend ondernemer en wil je graag groeien? Dan heb je vast iets aan mijn adviezen.

De adviezen die ik in deze blog ga delen zijn allemaal tips die ik zelf heb toegepast om te komen waar ik nu ben. Een goed lopend bedrijf dat in 2022 de omzet ruim verdubbelde ten opzichte van 2021 en mezelf een fulltime salaris kan uitkeren als webshop eigenaar. En dat gun ik jou ook!

Mijn beste adviezen voor beginnende ondernemers

Laat ik hieronder een aantal dingen opsommen en verder toelichten waarom dit mij ook heeft geholpen in de groei. Ik ben er namelijk van overtuigd dat iedereen kan ondernemen als je maar een goed en vooral doordacht plan hebt. Als het mij lukt, dan lukt het jou ook!

Mijn tips/adviezen voor jou op een rij
1. Start je bedrijf en vraag de KOR aan.
Waar je ongetwijfeld van alle anderen te horen krijgt dat je zeker geen KOR moet aanvragen als je een webshop gaat starten. Raad ik het je juist wel aan! Mijn bedrijf startte in juli 2020 en ik had toen nog geen KOR (kleine ondernemers regeling). Maar omdat mijn omzet nog lang niet zo hoog was in de eerste maanden besloot ik om vanaf 1 januari 2021 wel de KOR aan te vragen. Die werd goedgekeurd en daardoor had ik geen administratie verplichtingen. Natuurlijk hield ik dat wel bij, maar zo hoefde ik geen BTW aangifte te doen en kon ik mij echt focussen op de groei van mijn bedrijf. Dat ik na 10 maanden al uit de KOR ging omdat ik al over de 20.000euro omzet zat had ik totaal niet verwacht. Ik zie de KOR ook echt als een soort proefperiode waarin je kan ontdekken of een bedrijf hebben echt iets voor jou is en je nog niet veel verplichtingen hebt. De KOR is de beste start die ik mijn bedrijf heb kunnen geven. Je kunt 3 jaar gebruik maken van de KOR tenzij je boven de 20.000euro omzet komt.
naambordje natural blooming

2. Zorg dat de basis goed is
Zorg dat je website in orde is. Klanten kopen via je website en om ervoor te zorgen dat je klanten ook echt iets gaan kopen, moet je het vertrouwen op de site winnen. Ik zie ontzettend veel bedrijven die nu starten of nog geen jaar oud zijn en hun basis niet goed op orde hebben. Zorg ervoor dat klanten alle nodige informatie kunnen vinden zoals de retourvoorwaarden, verzendkosten en alle andere wettelijke informatie.

3. Blijf bij jezelf!
En met deze tip bedoel ik eigenlijk, doe anderen niet na! Zorg dat je je eigen ik, je eigen webshop/bedrijf creëert en niet dat je anderen na doet in de hoop dat je bedrijft gaat groeien. Natuurlijk kun je wel kijken naar hoe andere bedrijven iets doen, maar trek daar je eigen lessen uit en pas dit soort dingen toe die passen in jou bedrijf!

4. Een goed bedrijfsplan!
De allerbeste tip die ik je kan geven is zorg dat je voor je gaat beginnen met je bedrijf een goed en vooral onderbouwt en doordacht plan hebt. Mijn bedrijfsplan schreef ik toen ik nog in het ziekenhuis lag en ik werkte hem helemaal uit om te kijken hoe ik mijn bedrijf zou willen runnen. Schrijf hier niet alleen wat je wilt in, maar ook hoe je je bedrijf eruit wilt laten zien. Denk na over een logo, bedrijfskleuren, je website, je producten, foto’s etc. Schrijf alles zo uitgebreid mogelijk op. Dit plan is jou basis, dit plan gaat ervoor zorgen dat je een goedlopend bedrijf gaat neerzetten en dit ook vol kunt houden. Heb je een dipje, pak het plan erbij, dan weet je weet waarvoor je het doet! Ook een heel belangrijk onderdeel van het plan is om je toekomst visie op te schrijven. Waarom wil je dit bedrijf starten, wat wil je ermee bereiken, wat zijn je dromen.
Geloof me, mijn bedrijfsplan is de reden waarom ik doorzet, de reden dat mijn bedrijf groeit!

Welke tip kun jij al meteen gaan toepassen?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.