Mijn aanraders op HBOmax – deel 1

HBOmax

Al jaren deel ik mijn Netflix favorieten, dus waarom niet hetzelfde doen met HBOmax? Sinds halverwege maart 2022 heb ik ook een abonnement op HBOmax, een nieuw platform in Nederland. Leuker als verwacht, met heel veel toffe Originals heb ik zeker mijn aanraders op HBOmax.

In deel 1 van deze aanraders wil ik beginnen met 2 series die ik in 1 ruk heb uitgekeken. Nu ben ik sowieso wel snel fan van series die je een beetje pakken, dus je kunt veel verwachten van deze nieuwe serie.

Mijn aanraders op HBOmax

In dit eerste deel wil ik beginnen met 2 series die HBO Originals zijn.

Band of brothers
In deze serie volg je het waargebeurde verhaal van een aantal oud soldaten uit de Tweede Wereldoorlog. De droppings in Normandië, de gevechten in de Ardennen, Market Garden en natuurlijk de gehele overwinning van de oorlog. Ondanks dat je weet hoe het verhaal uitloopt heb ik best wel wat nieuwe dingen geleerd bij deze serie. Vooral over hoe ze in Nederland ‘ontvangen’ werden maar ook hoe zij de oorlog hebben ervaren. Onwijs veel respect, al had ik dat al wel maar na elke film of serie over de oorlog, krijg ik nog meer respect voor wat zij hebben meegemaakt.
Het verhaal wordt naast scenes afgewisseld met interviews met de overlevenden.

The pacific
Waar het in Band of Brothers gaat over de oorlog in Europa, gaat het bij The Pacific over de oorlog in Azië. In het begin vond ik hem wat moeilijk om in te komen, want het is wel heel anders gefilmd als Band of Brothers. Maar op een gegeven moment wil je gewoon nog meer weten. En zelf vind ik het ook erg interessant omdat ik bij mijn zoektocht in de stamboom (waar ik al jaren mee bezig ben!) ook familieleden heb die zijn omgekomen bij de gevechten in Azie. Dus ik vond het zeer interessant om die kant van het verhaal te zien om mij nog meer te kunnen inleven in wat daar allemaal is gebeurd. Als het over de oorlog gaat, dan horen we vaak alleen maar over de gevechten in Europa. Maar de gevechten in Azie worden vaak wat vergeten.

In deel 2 heb ik weer 2 totaal andere series of films, want ik ben van plan om elke 2 of 3 weken weer 2 nieuwe aanraders te delen.
In Maart 2022 was er een aanbieding met 50% korting op de prijs. Daardoor betaal ik momenteel maar 3,99 voor een abonnement met meerdere schermen. Zonder deze korting is hij nog heel erg betaalbaar vergeleken met bijvoorbeeld Netflix!

Heb jij ook al HBOmax?

Tagged in :
About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.