Mie Goreng – Maar dan net even iets anders

Mie Goreng

Ik ben geen grote fan van gewone bami, maar met een kruidenpasta wil ik het toch wel eens proberen. Bij de Jumbo verkopen ze verschillende soorten kruidenpasta’s die mijn aandacht trokken. De Mie Goreng verpakking nam ik mee en probeerde ik thuis uit. Is het lekkerder dan gewone bami of laat ik het voortaan liever staan.

Zelf ben ik geen moeilijke eter, echt niet! Maar als het op bami aankomt sla ik liever even over. Als kind vond ik bami al niet echt lekker, maar nu ik ouder wordt eet ik het liever helemaal niet meer! Geen mij maar nasi. Om toch eens op een andere manier bami te eten koos ik ervoor om de mie goreng uit te proberen. Zelf ben ik namelijk wel heel erg fan van thais eten en dan voor de thaise noodles die je bij verschillende thuisbezorgd ketens kunt kopen. (Mijn favoriete is een tentje in Essen, Duitsland)

Mie Goreng

Mie Goreng
Voor dit gerecht heb je nodig:
– Mie of noodles of spaghetti
– Groenten (Ik gebruikte nasi/bami groenten)
– Eventueel vlees of hamblokjes (maar kan ook prima zonder)
– Een pakje kruidenpasta

Een kruidenmix pakje/zakje is genoeg voor 3 a 4 personen, ligt een beetje aan of het grote eters zijn of niet. Ik kookte de spaghetti zoals beschreven stond op de verpakking. De groente en hamblokjes deed ik tegelijk in een wok pan en liet ik even gaar worden. Ondertussen is het wel handig om af en toe in de pan te roeren zodat er niets aanbrand. Als de groenten gaar zijn kun je het zakje met kruidenpasta erdoorheen roeren. Dit laat je nog even door sudderen en vervolgens kan de spaghetti in de wok pan om alles te mengen. Vervolgens kun je alles opdienen en eten!

Hoe smaakt het en is het lekker?

Mie Goreng
Als je wel eens thaise noodles hebt gegeten doet de smaak van deze kruidenpasta je daar heel erg aan denken. Het is wat zoet maar niet té en er zit heel erg veel smaak aan. Zelf vond ik het echt heel erg lekker en ga ik dit soort gerechten zeker vaker maken, zelfs met mie! En dat is voor iemand die helemaal niet gek is op bambi/mie toch wel even een dingetje. Je zou dit gerecht op heel veel verschillende manieren klaar kunnen maken en zelfs veel kunnen varieren met de groenten en mie. Bijvoorbeeld eier mie of noodles kunnen hier ook prima mee gecombineerd worden.
Dien het gerecht eens op in een schaal in plaats van bord, maakt het gelijk een stuk aparter. Of serveer met gebakken uitje en wat schijfjes komkommer.

Vraag aan jou: En maak jij wel eens gebruik van een kruidenpasta?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.