Met deze vijf tips is jouw droge winterhuid voorgoed verleden tijd

Onze arme gezichtshuid heeft het deze maanden weer flink te verduren. De koude temperaturen buiten en de droge lucht binnen maken het jouw huid niet makkelijk haar stralende zelf te zijn.

Gelukkig weet Florena Fermented Skincare daar raad mee: hieronder volgen 5 onmisbare tips om jouw huid zonder kleerscheuren de winter door te helpen.

Help je huid de winter door

1. Zorg voor een goede luchtvochtigheidsgraad
Droge lucht is een echte boosdoener. Natuurlijke lipiden (vetten) zorgen er normaal gesproken voor dat je huid soepel en gehydrateerd blijft, maar droge lucht doet deze lipiden juist als sneeuw voor de zon verdwijnen. Daarnaast wordt vocht uit je bovenste huidlaag onttrokken, waardoor schilfers, jeuk en irritatie kunnen ontstaan. Niet leuk dus, maar gelukkig wel makkelijk aan te pakken. Schaf bijvoorbeeld een luchtbevochtiger aan of ga voor DIY door bakjes met water op de verwarming te zetten: door de warmte zal het water verdampen en de luchtvochtigheid toenemen.

2. Vermijd die (heerlijke) lange douchebeurt
Het klinkt tegenstrijdig, maar water droogt de huid uit – en (sorry): hoe warmer hoe erger. Denk maar eens aan die vette koekenpan die je onder de kraan houdt: bij koud water gebeurt er weinig, maar bij warm water lost het vet langzaam op. Precies dit gebeurt er op jouw huid wanneer je onder een warme douche staat: het dunne laagje vet dat je huid beschermt en vocht vasthoudt, lost tijdens een lange warme douche langzaam op. Als je vervolgens zonder beschermlaagje en met een warme huid de douche uitstapt, verdampt al het vocht gemakkelijk. Het resultaat? Een droog en trekkerig gezicht. Niet meer doen dus.

3. Weg met die (dode) droge huidcellen
Huidcellen die ten onder zijn gegaan in de strijd, mogen plaatsmaken voor nieuwe huidcellen. Verwijder de dode huid bijvoorbeeld met een lichte scrub (ga niet aan de haal met een te zware scrub, want het risico dat je je huid juist beschadigt ligt daar op de loer) of kies voor een AHA- of een BHA-exfoliant: dankzij het salicylzuur (AHA) of het glycolzuur (BHA) verdwijnen niet alleen de schilfers maar kunnen hydraterende en barrière herstellende stoffen vervolgens ook beter hun werk doen.

4. Bespaar niet op een goede dagcrème
Die barrière herstellende stoffen haal je uit een goede dagcrème. Om je huid bij te staan in deze barre tijden, kies je hier voor een vocht inbrengende en intensief voedende crème. Ingrediënten die jouw huid in topconditie houden zijn bijvoorbeeld essentiële vrije vetzuren zoals Omega 6 en 9. Ook Vitamine E is een top ingrediënt om aan je routine toe te voegen, omdat dit tegen vrije radicalen beschermt. Kies hier bijvoorbeeld voor de Antioxidatieve Dagcrème. En bonus, door de gefermenteerde postelein (hallo ontgifting!) en gefermenteerde lactobacillus (hydraterend tot de max) in dit product zit je deze winter helemaal snor.

5. Geef een beetje extra
Koude en donkere tijden vragen om een beetje extra liefde, ook voor je huid. Bouw daarom een extra stap in je routine door iedere dag een paar druppels verzorgende olie hieraan toe te voegen. Kies hier voor ingrediënten die de hydratatie naar een next level tillen. Gefermenteerde arganolie en gefermenteerde saffloerolie, die je terugvindt in het Regenererende Gezichtsolie en de Radiance Gezichtsolie, zijn hiervoor een goede match. Masseer de druppels met cirkelvormige bewegingen, van het midden naar buiten toe, in op je gereinigde gezicht. De oliën kunnen zo hun werk doen en zorgen voor een stralende huid. Krijg je geen genoeg van gezichtsoliën in de winter? Voeg dan ook een paar druppels toe aan je dagcrème.

Florena skincare

De producten van Florena Fermented Skincare bevatten gefermenteerde bloemen en kostbare gefermenteerde oliën met een hoge concentratie vrije vetzuren, zoals Omega 6 en 9. Dit zijn, zeker in de winter, kostbare voedingsstoffen voor je huid. Wil je meer weten over fermentatie en hoe dat werk? Lees dan even dit. Wil je weten welke producten jouw huid de winter door helpen? Florena Fermented Skincare zet ze voor je op een rij:
o Florena Fermented Skincare Hydraterende dag- en nachtcrème – 50ml, CAP* € 20,99
o Florena Fermented Skincare Voedende dag- en nachtcrème – 50ml, CAP* € 20,99
o Florena Fermented Skincare Antioxidatieve dagcrème – 50ml, CAP* € 30,99
o Florena Fermented Skincare Antioxidatieve nachtcrème – 50ml, CAP* € 30,99
o Florena Fermented Skincare Regenererende Gezichtsolie – 30ml, CAP* € 30,99
o Florena Fermented Skincare Radiance Gezichtsolie – 30ml, CAP* € 30,99

** Dit is een persbericht.

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.