Met deze tips richt je een gezellige woonkamer in

woonkamer makeover

In een woonkamer wil je je thuis voelen en tot rust komen. Om je echt thuis te voelen is het ideaal als je woonkamer een gezellige en uitnodigende uitstraling heeft. Om je op weg te helpen vind je in dit artikel tips voor het creëren van een gezellige uitstraling in je woonkamer.

woonkamer makeover

Gebruik de juiste kleuren

Om een gezellige uitstraling te creëren voor dat comfortabele gevoel, is het belangrijk om de juiste kleuren te gebruiken. Alleen maar zwart, wit en grijs in je woonkamer geeft het al snel een kille uitstraling. Verwerk vooral meer warme kleuren in je interieur, zoals pasteltinten, beige, tingrijs of natuurlijke materialen. Die helpen mee aan een gezellig interieur. Meer kleur verwerk je bijvoorbeeld door de muren of plafond te verven. Het plafond schilderen in een lichtere kleur dan de muren laat de ruimte groter lijken. Iets wat kleuren veel mooier laat lijken is daglicht, probeer dus zoveel mogelijk daglicht binnen te laten. Daardoor zien de kleuren in je woonkamer er mooier uit en lijkt de ruimte ook nog eens groter. Die combinatie tussen meer daglicht en het groter laten lijken van je woonkamer, zorgt voor een uitnodigende uitstraling.

Zorg voor goede isolatie

Een warme woonkamer geeft al snel een knus en gezellig gevoel. Isolatie is een goede manier om warmte vast te houden. Neem bijvoorbeeld kunststof kozijnen: die isoleren erg goed, waardoor je ook nog eens jaarlijks bespaart op stookkosten. Als je kunststof kozijnen aanschaft is het aan te raden gelijk dubbel glas te laten plaatsen. Dubbel glas heeft ook een isolerende werking en hiermee bespaart je wederom jaarlijks op de stookkosten. Voor warme voetjes is vloerisolatie de beste oplossing, daarmee blijven niet alleen je voeten warm, maar bespaart je ook weer op de energiekosten. Een goed geïsoleerd huis zorgt er dus voor dat je er lekker warm bij zit in de woonkamer én maandelijks geld bespaart.

Voeg gezellige decoratie en verlichting toe

In een gezellige woonkamer is het belangrijk dat je je thuis voelt. Een goede manier om dat te doen is door persoonlijke decoratie toe te voegen. Plaats vooral foto’s van jezelf met familie en vrienden, of foto’s van je huisdieren. Andere soorten decoratie zoals een opvallende lamp of schilderij verdienen ook een plekje in de woonkamer. Naast decoratie is verlichting erg belangrijk. Sfeerlichten zijn ideaal voor avonden op de bank, wanneer je lekker wilt uitrusten. Lampen met een lage kleurtemperatuur geven een warm gelige kleur af, een goede toevoeging voor een warme uitstraling dus.

Zorg voor warmte

In een gezellige woonkamer zit je er lekker warm bij. Er zijn verschillende manieren om je woonkamer te veranderen in een lekker warme plek. Een open haard of houtkachel is daar een van. Het houdt je niet alleen warm, het ziet er ook nog eens mooi uit en zorgt voor een warme en gezellige sfeer. Daarnaast is een comfortabele, grote bank ook een goede keuze. Daardoor heb je een gezellige plek waar iedereen kan zitten, voor het ideale effect schaf je ook lekker zachte kussens en eventueel ook dekens

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met een bedrijf en/of merk.
Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.