Met deze tips gaat jouw huid een gelukkige en zelfverzekerde winter tegemoet

bio oil dry skin gel

Na een zomer vol zon, zee, zwembad en airco dwarrelen de bladeren weer van de bomen en worden de dagen korter en kouder. Waar de een alweer verlangt naar een tropische hittegolf, zijn de wintermaanden voor een ander juist favoriet. Desalniettemin bereiden we ons langzamerhand voor op de donkere dagen, waarmee ook de winterdip op de stoep kan staan.

Grote kans dat je vermoeider- hallo snooze button – en wellicht wat minder fit bent dan normaal. Een ding is zeker, meer regen betekent ook meer tijd om je te focussen op momentjes van geluk en ontspanning. Op zoek naar ideeën voor een middagje selfcare? Bio-Oil geeft tips om je in een mum van tijd weer helemaal zen te voelen en je huid de liefde te geven die het verdient.

Het medicijn tegen een winterdip? Selfcare!

1. Van hoofd, tot schouders, knie en teen
Een middag selfcare is niets zonder een ontspannen lichaam. Begin de dag daarom gelijk goed met een warm bad, of spring onder de douche om jezelf helemaal op te frissen. In de winter altijd last van een extra trekkerige en droge huid? You’re not alone. Doordat er buiten een lage luchtvochtigheid is en je ook binnenshuis wordt aangevallen door een droge, verwarmde lucht, komt onze huid in een neerwaartse spiraal terecht. Hydratatie is key. Door met Bio-Oil Huidverzorgingsolie je lichaam van top tot teen in te masseren, geef je jouw huid de aandacht die het nodig heeft om weer te stralen. Het product ondersteunt de natuurlijke olielaag van de huid en helpt om de beschermende laag te herstellen.

Ook lekker: verwen je hoofdhuid met een zelfmassage. Wrijf een druppeltje Bio-Oil Huidverzorgingsolie tussen je handpalmen en maak met je vingertoppen cirkelvormige bewegingen op en aan de zijkant van je hoofd, rondom de slapen.
bio oil dry skin gel

2. Winterse ongemakken

Waar je in de zomer dagelijks je benen scheert voordat je jezelf in een leuke zomerse look hijst, lijkt het scheertempo in de winter altijd sterk af te nemen. Ondanks dat vrouwen steeds vaker bewust hun lichaamshaar laten groeien, is het voor anderen ook een gevalletje ‘vergeten’. Toch van je zachte wintervacht af? Smeer voordat je gaat scheren een kleine hoeveelheid Bio-Oil Huidverzorgingsolie op je benen zodat het scheermesje soepel over je huid heen glijdt. Hallo gladde huid zonder huidirritaties.
Heb jij in de winter ook altijd sneller last van droge haarpunten en statisch haar, door de overgang van kou buiten naar warmte binnen? Met een paar druppeltjes olie geef je jouw haar wat extra verzorging. De olie is droog genoeg om in het haar te gebruiken zonder dat het een vettige look geeft. Verdeel een kleine hoeveelheid olie over je handen en masseer het in je haarpunten voor een mooie glans.

3. Adem in, adem uit

Nu je lichaam helemaal ontspannen is, is het tijd om je mind een boost te geven. Probeer minimaal twee uur per dag ‘me time’ te plannen en zet hier een timer voor. Heerlijk om jezelf even helemaal offline af te zonderen van de wereld. Met een hot chocolate onder een dekentje, een cheesy romcom op de beamer of Mariah Carey op standje burenruzie: je kan het binnenhuis zo gezellig maken als je zelf wil. Verdwijn in het lezen van een goed boek, luister eens een luchtige podcast, volg een virtual yogales en ga zoveel mogelijk mindful de dag door. In onze dagelijkse routine is het namelijk niet altijd even makkelijk om je bewust te zijn van wat je allemaal ervaart en we leven vaak op de ‘automatische piloot’. We hebben tenslotte al genoeg dingen aan ons hoofd. Het kan daarom helpen om je te richten op dingen die op dat moment gebeuren. Dit stimuleert je focus, waardoor je beter presteert en productiever te werk gaat. Maar nog belangrijker: meer kunt genieten van de kleine dingen.

De Bio-Oil Huidverzorgingsolie is ook verkrijgbaar in een 100% natuurlijke variant. Deze heeft dezelfde effectieve werking, maar is gemaakt met uitsluitend ingrediënten van natuurlijke oorsprong, bevat geen dierlijke ingrediënten en is vegan.

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.