Met deze tips eet je nooit meer teveel!

1 april grappen

Houd jij ook van lekker eten, maar eet je al snel teveel? Kan je die lekkere cake of dat bakje ijs niet weerstaan? Ben je daardoor al meer aangekomen dan je wilde en wil je er nu eens vanaf? Met deze tips eet je nooit meer teveel, maar geniet je wel ultiem van het eten!

Je hebt af en toe een periode dat je meer eet dan dat je zou willen. Niet omdat je honger hebt, maar omdat je ongenoegen hebt. Dat kan iedereen overkomen, sommige zijn er nu eenmaal vatbaarder voor dan andere. Hoe je dit tegen kan gaan of zo kunt controleren dat je er niet van aankomt? Heel simpel door deze tips.

Hierdoor eet je nooit meer teveel

Met deze tips eet je nooit meer teveel, maar honger je jezelf niet uit en laat je eigenlijk ook niets wat niet nodig is!

Tip 1 : Een rood bord
Wist je dat je minder eet op een rood bord dan op de witte borden die normaal gesproken iedereen in de kast heeft staan? Onze hersenen associëren rood namelijk met gevaar, stoptekens of een verbod en hierdoor eet je dus automatisch minder dan op een wit bord.

Tip 2: Gebruik geen grote opscheplepels
Dit is iets wat ik hier in huis zelf merkte. Gebruiken wij kleinere opscheplepels, dan schep je automatisch minder op je bord. Gebruik je wel de grote opscheplepels dan kan dat zo al een portie schelen! Zeker iets om uit te proberen dus.

Tip 3: Eet op vaste tijden en neem tussendoortjes
Zelf eet ik heel erg onregelmatig vanwege het werk. Ik merk dat ik dan sneller een extra tussendoortje of maaltijd neem. Dat is natuurlijk niet helemaal de bedoeling (nu kan ik het hebben omdat ik het er allemaal weer af poets tijdens het werk, maar beter is om het niet te doen!). Eet daarom op vaste tijden, bijvoorbeeld elke avond om 18uur je avondeten en neem ook gewoon tussen de grote maaltijden door een tussendoortje. Ga dan niet voor een zak chips, maar kies voor groenten/fruit of noten.

Tip 4: Drink genoeg water
Wanneer je minimaal 2 liter water per dag drinkt zal je al snel merken dat je minder geneigd bent om te gaan snaaien. Neem ook altijd eerst een glas water als je denkt dat je trek hebt. Veel mensen verwarren namelijk het honger gevoel met het dorst gevoel.

Helpen al deze tips nog niet dan kun je ook nog eens met je niet dominante hand gaan eten. Ben je bijvoorbeeld rechtshandig, probeer dan eens een maaltijd te eten met je linkerhand. Dit kost meer moeite en tijd. Je hersenen geven namelijk na 20 minuten pas het signaal dat je vol zit, geheid dat je dus minder eet!

Eet jij wel eens teveel?

Tagged in :
About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Met deze tips eet je nooit meer teveel!

Comments are closed.