MayBeauty | Exfoliating foot mask with citrus extracts

MayBeauty Exfoliating foot mask with citrus extracts

Heb je eelt, kloven of pijnlijke voeten? Wil je voortaan een zachte en gladde huid dan raad ik je zeker het gebruik van een foot mask aan. Maar ook als je je voeten eens wilt verwennen of extra aandacht wilt geven kan een voeten masker helpen. Ben jij ook benieuwd naar de MayBeauty Exfoliating foot mask with citrus extracts?

Moet eerlijk bekennen dat ik niet echt wist wat ik kon gaan verwachten bij een voeten masker. Bij de Jouwbox 6 zat deze MayBeauty Exfoliating foot mask with citrus extracts als extra cadeautje en ik kon dan ook niet wachten om het uit te gaan proberen. Het zou eelt verwijderen, maar ook kloven en scheurtjes en bacteriën. Klinkt als een super masker maar hoe heb ik dat ervaren?

Foot mask van MayBeauty

MayBeauty Exfoliating foot mask with citrus extractsHet masker komt met een lange gebruiksaanwijzing die je dient op te volgen als je wilt dat het masker echt gaat werken. Zo gezegd zo gedaan, volgde ik het uitgebreide stappen plan, stap voor stap.

De gebruiksaanwijzing voor dit masker:
– Verwen je voeten eerst met een voetenbadje van zo’n 10 tot 15 minuten.
– Knip de sokken open
– Doe het voeten masker op iedere voet en maak hem dicht met het tape
– Trek sokken aan over dit masker om de werking ervan nog extra te stimuleren
– Laat het masker zo’n 1,5uur zitten
– Haal het masker ervan en spoel je voeten af met water
– Neem dagelijks een voetenbadje van zo’n 10 minuten
– Na 3 tot 7 dagen gaat de bovenste huidlaag beginnen te vervellen/schilferen
– Na 7 tot 10 dagen zijn alle dode huidcellen weg en voelen je voeten zacht en glad aan
MayBeauty Exfoliating foot mask with citrus extracts

De resultaten van het voetenmasker?

In plaats van een voetenbadje nam ik een heerlijke warme douche zo was mijn huid namelijk ook week en maakte het weinig verschil met een voetenbadje. Het is wel belangrijk dat je huid week wordt (geribbeld etc) zodat de bestanddelen van het masker goed opgenomen kunnen worden. Het aantrekken van de maskers ging vrij snel en makkelijk. Wel had ik wat moeite met de tape vast brengen daar die heel kort is. Verder zaten de maskers prima met mijn maat 41. Zorg er wel voor dat je vervolgens zo’n 1,5uur gaat ontspannen want lopen met deze maskers aan raad ik je af daar het veel te glibberig is. Over de maskers trok ik cosy socks zodat het masker beter kon intrekken. Al moet ik zeggen dat het echt behoorlijk warm werd!

Af en toe had ik wat jeuk onder mijn voeten (met name mijn tenen) al trok dit ook weer weg, verder vond ik het vervelender dat het zo warm werd. Voor iemand die altijd ijskoude voeten heeft is dit namelijk even wennen. Ook nadat het masker uit mocht bleven mijn voeten nog lang warm, maar onwijs zacht en glad.
MayBeauty Exfoliating foot mask with citrus extracts

Het eindresultaat?


Na zo’n 2 dagen begon ik velletjes te krijgen. Niet echt grote vellen maar heel subtiel onder mijn voeten. Dit werd de dagen erna ook erger tot ik bijna overal schilfers had. Niet echt mega handig een paar dagen voor je vakantie (dus mocht jij dit willen doen, doe dit echt 2 weken voordat je op vakantie gaat, zodat je mooie velletjesvrije voeten hebt!). Gelukkig was het op de 10e dag ineens afgelopen en waren mijn voeten volledig velletjesvrij en waren mijn hielen heerlijk zacht.
Schik niet van de hoeveelheid huidvellen die je gaat krijgen, ik moet zeggen dat ik niet het idee had dat er zoveel vellen konden zijn.

Het masker heb ik als zeer prettig ervaren, het is heerlijk ontspannend en de dagen daarna zie je pas hoeveel huidcellen er van je voeten afkomen. Mijn voeten zijn heerlijk zacht, heeft haast geen eelt meer (wat er nog zit is gewoon zacht!) en bevat geen scheurtjes of kloven meer.

Het masker is te koop voor €25,00 wat het wel wat prijzig maakt, maar het is het echt waard. Ik ben hiervoor nog nooit een masker tegengekomen die echt beloofd wat het doet en je daar ook nog eens een lange tijd plezier van laat hebben.

Heb jij wel eens een foot mask geprobeerd?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.