Marlenka – Een heerlijke cake van honing!

marlenka

Misschien ken je het, misschien ook niet. Marlenka, een traditioneel familierecept die geen kunstmatige toevoegingen als conserveermiddelen en kleurstoffen bevat! Deze honingcake is echt onwijs lekker, en zodra je hem geproefd hebt dan weet je ook precies waarom! Ik laat je dan ook graag kennis maken met deze honingcake, en ben erg benieuwd of jij Marlenka al kende.

Toen ik op vakantie was in Tsjechië, kon ik het niet laten om een stukje Marlenka te kopen. Het is een best prijzig product, maar zeker de moeite waard als je je bedenkt dat er geen kleurstoffen en conserveermiddelen in zitten. Een puur product, waar je zelfs glutenvrije variaties op hebt. Een cake gemaakt van honing, die on lekker is maar helemaal niet brem zoet.

Marlenka

marlenka
De cake bestaat uit meerdere laagjes, en is onwijs zacht. Een unieke smaak die ik nog niet eerder heb geproefd. Maar ooh mensen, wat is dit lekker! Ik ben echt een zoete kauw, maar kan hartige gerechten ook echt waarderen. Maar deze honingcake moet je echt geproefd hebben, want ik denk dat iedereen dit wel lekker vind.

In Nederland kan je dit product vaak bestellen op internet, maar ook in speciaal zaken zoals Poolse supermarkten.
Schrik niet van de prijzen die je tegen komt, want je betaald voor een taart van 800 gram al gauw een eurotje of 12. Best prijzig, maar zeker de moeite waard gezien er geen rommel als conserveringsmiddelen in zitten!

Kende jij Marlenka al?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

3 thoughts on “Marlenka – Een heerlijke cake van honing!

Comments are closed.