Make-up Etos

swap
Een tijdje geleden heb ik samen met Fleur een swap gedaan. En ik kreeg van haar een aantal producten van Etos. Omdat ik zelf deze producten nog niet kende leek het mij leuk om ze voor jullie te testen. En daarom vandaag een review van de Etos BB-cream en de concealer.

Omdat dit een perfecte kans is om een mooie look te maken, ga ik dat vandaag dan ook doen. De BB-cream en de concealer zijn de perfecte basis samen. Althans dat is de bedoeling, want ben ik er wel tevreden over. Werkt de concealer en is de BB-cream niet te oranje? Dat vertel ik je allemaal graag in dit artikel.

Etos BB-cream
De BB-cream zit in een zwarte tube met gouden opdruk. Ik vind de verpakking er persoonlijk erg netjes en toch ook wat luxe uitzien. Ondanks dat het jammer is dat het een tube is (denk aan minder hygienischer) kun je wel heel makkelijk de hoeveelheid product bepalen.
make-up etos

De kleur is neutraal, en dus geschikt voor mijn hele lichte huid. De kleur is vaak al snel te donker voor mij, en daarom is het vinden van een goede kleur extra lastig. Zelfs mijn handen zijn bruiner dan mijn gezicht. Maar deze kleur van de Etos is helaas te donker voor mij.

De concealer
Ik moet eerlijk bekennen dat ik het een aparte concealer vindt. Het is een pen vorm, en als je aan de onderkant drukt, komt er product in het kwastje. Daarna kan je het verdelen over de plekken die jij nodig vind. Ik gebruik het eigenlijk alleen onder mijn ogen om de blauwe waas weg te halen.
make-up etos

Persoonlijk ben ik minder tevreden met de concealer. Hij dekt niet goed en ondanks dat ik redelijk veel product heb aangebracht. Op de foto’s kun je het haast niet zien, en lijkt het alsof je de blauwe waas rond mijn ogen weg is. Maar in het echt is het helaas niet zo. Het is wel een heel stuk minder, maar echt weg is het niet.

Make-up etos
Hierboven op de foto kun je duidelijk zien dat de BB-cream voor mij te donker is. Ik heb hem voor de foto’s lichter proberen te maken met dagcrème, en dat is wel aardig gelukt. Het aanbrengen gaat dan wel iets lastiger, omdat bb-cream al een soort dagcrème is, en 2 van deze producten door elkaar is niet helemaal een goede combinatie.

Hieronder een foto van mijn gezicht zonder de bb-cream en concealer. Ik heb hier een beetje last rode van vlekjes rond mijn neus en op mijn kin.
Make-up etos

EN dan natuurlijk ook nog een foto met de concealer en bb-cream. Helaas vind ik het resultaat best tegenvallen. De bb-cream is echt te donker voor mij, en ondanks dat is het heb verdunt met dagcreme zodat hij lichter zou worden, kun je op sommige plekken erg goed zien dat het te donker of oranje voor mij is.
Make-up etos
Ik moet zeggen dat ik wel erg tevreden ben over de concealer, want die is precies de goede kleur voor mijn huid. En ook al laat hij de vlekjes en de wallen niet verdwijnen, toch kon ik al een aardig eind met deze concealer. Het ziet er toch net wat gezonder en energieker uit.

Het zijn redelijk betaalbare producten voor €3,99 kun je de BB-cream kopen en de concealer is €4,36 en daarmee iets duurder van Catrice en Essence.

Gebruik jij wel eens BB-cream of concealer? En van welk merk gebruik jij deze producten het liefst?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

4 thoughts on “Make-up Etos

  1. Ben nog steeds op zoek naar de perfecte bb cream. Concealer gebruik ik nu de 16h van Essence, die is best prima vind ik.

    1. Oke, ja ik hoor wel vaker dat de concealer van Essence ook goed moet zijn. Deze staat al op mijn lijstje om een keer uit te proberen 🙂

      1. Ja ben er wel tevreden over, maar geloof ook dat er nog betere concealers zijn.

Comments are closed.