Maak je eigen Chips!

_DSC2420
Heb jij al eens je eigen gezonde chips gemaakt? Ik wel, en ik vind het veel lekkerder dan de chips uit de winkel! En hoe veel gezonder! In zo’n 20 minuten heb jij je eigen chips gemaakt! En vandaag laat ik het jullie zien! Kijk je mee?

Vandaag laat ik jullie dus zien hoe je je eigen chips kan maken! En het is zo simpel! Je hoeft alleen maar de aardappels dun te schillen in plakken (ik doe dit met een soort rasp), je krijgt dan mooie dunne plakken en je hebt het begin van je eigen chips!
_DSC2414
Ik laat jullie zien hoe je de paprika chips kan maken. Daarvoor heb je alleen maar water, aardappels, paprika en een klein beetje olijfolie nodig.

_DSC2416
Wat je doet is vrij simpel! Je schilt de aardappel en je snijd de aardappels allemaal zoals hierboven. Dunne plakjes! Daarna leg je ze in het water zodat de meeste zetmeel van de aardappel gaat.
_DSC2417
Daarna laat je de aardappels even uitlekken op een keukenrolletje, zodat ze niet meer te vochtig zijn en de zetmeel er voor een groot deel af is!
Daarna kun je ze op een bakplaat leggen en besprenkelen van wat olie en paprika naar smaak!
_DSC2418
Bak de chips in zo’n 15 a 20 minuten op 180 graden tot ze goudbruin en knapperig zijn! Hoe dunner je aardappel schijfje zijn hoe meer de chips gaat krullen en op echte chips gaat lijken!

_DSC2419

Ik vind dit veel lekkerder, en veel voedzamer dan de zakken chips uit de winkel! Daar in tegen is het ook veel gezonder!

Heb jij al een keer chips gemaakt? Zo nee, welke smaak chips zou je willen proberenΒ te maken?

Veel liefs,
Carolien

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

17 thoughts on “Maak je eigen Chips!

  1. mmm, zou dit eens moeten maken! Met appel kan je blijkbaar ook chips maken πŸ™‚

  2. dit is een handige oplossing, want ik ben lactose intolerant. en nu zou ik wel eens chips kunnen eten. dit ga ik proberen.

  3. leuk idee, zelf chips maken! ik ben echt verzot op chips, maar het is altijd jammer dat het zo ongezond is! ik ga dit zeker eens proberen! πŸ™‚

Comments are closed.