Maak je eigen body scrub weckpot met DIY soap

body scrub weckpot

Dit jaar dit ik mee aan echtepostiscool 4.0, daarbij ontving ik een extra pakketje van DIY soap. Op 18 maart kwam ik er achter wat er in dit pakketje zat, en het was een weckpot om zelf een body scrub te maken. De DIY soap sugar for my honey body scrub met amandelolie en sinaasappelgeur. Maak je eigen body scrub weckpot is niet alleen leuk om te krijgen, maar ook leuk om weg te geven!

Ontzettend leuk om je eigen body scrub te maken, en zelf vind ik weckpotten ook heel erg leuk. Ik begin steeds meer nieuwe natuurlijke producten te ontdekken, en dat vind ik eigenlijk best wel leuk. Zelf een scrub maken is niet alleen leuk, maar ook nog eens veel beter voor je huid. Geen rare toevoegingen, maar natuurlijke ingrediënten die je zelf ook nog eens makkelijk kunt krijgen. Op het kaartje wat aan de weckpot vast zat, staat dat het een 100% natuurlijke body scrub is, en dat het dode huidcellen op een natuurlijke manier verwijderd.
body scrub weckpot

De body scrub weckpot

In de pot zitten 4 ingrediënten, 2 soorten suiker, een bakje met amandelolie, en sinaasappelolie. Dit alles moet je met elkaar mengen, voordat je het kunt gebruiken. De geur van sinaasappel komt al vrij snel naar boven, en vind ik persoonlijk echt heerlijk! Allereerst haal je de amandelolie en de sinaasappel olie uit de weckpot, en doe je die één voor één bij in de weckpot. Eenmaal in de weckpot is het zaak om alles zo goed mogelijk door elkaar te roeren met een lepel. Dit gaat heel gemakkelijk en de heerlijke geur vult de hele kamer.

 body scrub weckpot

Maak je eigen body scrub

Na het mengen ziet het mengsel er heel mooi licht bruin uit. Een lichte karamel kleur als ik het zo kan noemen. Je hebt net zoveel scrub als de hoeveelheid suiker die er in de pot zit. Dus ongeveer driekwart van de pot is gevuld met scrub. Na het klaarmaken van deze scrub kun je het nog 6 maanden gebruiken. Zelf denk ik het voor die tijd al op te hebben hoor, want jeetje dit spul is echt lekker! Eerder maakte ik al eens zelf een scrub van cacao, en vind het toch net wat fijner dan een ‘kant en klare’ scrub. Je weet op deze manier precies wat je op je huid smeert.
body scrub weckpot

Ik heb de body scrub nu al 2 keer gebruikt, en mijn huid is daarna zo ontzettend zacht. Op mijn benen heb ik bijvoorbeeld geen last meer van droge plekken na het gebruik van deze scrub. Je hebt maar een klein beetje nodig om een goed resultaat te krijgen, en ik denk dat je hier zeker wel een tijd mee vooruit kunt. Er is na 2 keer gebruik nog nauwelijks iets uit de pot. En deze body scrub weckpot staat natuurlijk ook heel erg leuk in de badkamer! Deze body scrub weckpot is te koop bij DIY soap, en kost €14,90.

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Maak je eigen body scrub weckpot met DIY soap

Comments are closed.