Luxe hamburgers van Lidl Duitsland – Proefmonster

luxe hamburgers

Een tijd geleden was ik bij de Lidl in Duitsland, en kwam daar in de koeling deze luxe hamburgers tegen. Ik werd meteen nieuwsgierig, en vond dit een mooie gelegenheid voor een Proefmonster artikel. Het deed me heel erg denken aan de Mc donalds of burger king. Ik nam 2 verschillende ‘smaken’ mee, en vertel graag wat ik hiervan vond.

Zoals ik hierboven al schreef nam ik 2 varianten mee, er was nog een smaak, maar die trok mij niet echt. Die was namelijk met dubbel kaas, en verder geen saus. Ik koos de smaken ‘Royal one’ en ‘Beef beans bacon’. Bij de royal one zit er kaas en saus op, en de beef beans bacon heeft 2 maal saus. Beide burger ga ik hieronder beschrijven en verder toelichten, met daarbij natuurlijk mijn ongezouten mening.

Royal one

luxe hamburgers
De royal one is een broodje met tomatensaus, kaas, en soort dikke witte saus. Dit broodje vond ik er zelf het lekkerste uit zien, en smaakte ook heel erg lekker. De witte dikke saus, deed me denken aan smeerkaas, en het broodje was zeer voedzaam. Dat verbaasde me wel, want normaal zijn kant en klare hamburgers nou niet echt voedzaam. Maar deze was dat zeker wel, en na 1 broodje zat ik dan ook echt vol. Ik heb het broodje verder niet belegd, wat je wel zou kunnen doen. Eventueel sla, augurk ect kun je er makkelijk na het warm maken erop leggen. Zelf vond ik dit niet nodig, en wilde het broodje dan ook zo proeven.

Beef beans bacon

luxe hamburgers
De Beef beans bacon is een broodje met 2 maal bonensaus, en kaas. In de saus zijn kleine stukjes bacon verwerkt. Zelf vond ik hem erg lekker, maar mijn broertje die een echte Mac Donalds fan is, vond hem afschuwelijk. Al ligt dat dan meer aan de bonen die hij erin ontdekte. (Hij lust nauwelijks groente) De bonen zijn verwerkt in een tomatensaus, wat me heel erg deed denken aan chili con carne saus. Ook deze burger zou je helemaal naar eigen smaak nog verder kunnen beleggen. Al vind ik dat persoonlijk niet nodig, gezien hij echt voedzaam is.

Luxe hamburgers

Beide broodjes moeten 90 seconde in de magnetron, met de hele verpakking. Het werkt hetzelfde als een bapao broodjes verpakking, die open ploffen als ze goed zijn. Het broodje is dan lekker warm, en kan daarna gegeten worden. De broodjes kosten 1,99 per stuk, en zijn voor zover ik weet enkel bij de Duitse Lidl te koop. De volgende keer wil ik zeker ook nog de andere variant uit proberen, wat dan zou lijken op een quoter pounder van de Mac Donalds. Ik vind dat je deze hamburger absoluut niet met andere kant en klare hamburgers kunt vergelijken, daar ze niet chemisch smaken, ze niet groter of kleiner worden, en ze oprecht echt voedzaam zijn. De smaken zijn ook heel intens, en het komt heel goed overeen met zelfgemaakte saus, of een restaurant saus. Zelf ben ik geen fan van kant en klare hamburgers, maar deze zijn zeker voor herhaling vatbaar.

Vraag: Wat vind jij van kant en klare hamburgers? En zou jij deze uit willen proberen?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Luxe hamburgers van Lidl Duitsland – Proefmonster

  1. Ik vind ze normaal nooit lekker, maar deze zien er wel goed uit! Als ik weer in Duitsland ga winkelen, dan ga ik ze zeker eens kopen en proberen.

Comments are closed.