Lucovitaal Shampoo bij Haaruitval

Ik heb nu ongeveer 3 maanden last van haaruitval, meer dan je normaal gesproken hebt. Toen ik de Lucovitaal shampoo bij haaruitval tegenkwam wist ik dat ik dit wilde gaan uitproberen! Ik bestelde shampoo bij de Online Drogist en ging er mee aan de slag.

Iedereen heeft wel eens een periode dat je meer haaruitval hebt dan normaal. Dat is ook normaal als je haar wel goede in een eigen cyclus en het verschilt dus enorm wanneer de ene haar dood gaat. Maar als je ineens veel meer haaruitval hebt dan normaal dan gaan de alarmbellen!

Haaruitval?

Haaruitval hoort erbij maar als je ineens een handjevol haren per keer uit je borstel haalt waar je normaal maar 1 of 2 haren hebt, dan gaan de alarmbellen wel even af! Althans dat had ik. Ik was er zelf in oktober al voor naar de huisarts geweest maar de arts in opleiding die ik toen had, verklaarde me bijna voor gek omdat ik nog genoeg haar op mijn hoofd had (ik had mijn haren in een staart zodat het zo min mogelijk opvalt). Ze stuurde me naar huis met de mededeling dat iedereen wel eens haaruitval heeft en dat het volgens haar absoluut niet aan vitaminetekort kon liggen. Toen ik begin december een controle bij de MDL arts had en hij vertelde dat ik een enorme vitamine D te kort had (en waarschijnlijk nog veel meer vitamines) werd ik toch wel even boos. Als die huisarts in opleiding nou gewoon wel bloedonderzoek had gedaan zoals ik vroeg, dan had ik dus al 2 maanden eerder met vitamines kunnen beginnen en had ik ook niet zulke zware tekorten gehad! Dit verklaarde dan ook wel zeker mijn haaruitval. Ook omdat ik in mei 2021 een darmoperatie heb gehad waarbij ze 40cm darm hebben weggehaald. Ik wist dat er werk aan de winkel was en begon gelijk met verschillende vitamine tabletten. Van de mdl-arts had ik al een vitamine D kauwtabletten gekregen en hij raadde aan om ook een A tot Z Tablet erbij te nemen. Ik begon met de lucovitaal haar huid nagels tabletten in combinatie met de vitamine D kauwtabletten van de arts en probeerde hiermee mijn tekorten te gaan oplossen.

Van tabletten naar shampoo

Ik heb vanaf december tot begin februari elke dag verschillende tabletten genomen in de hoop dat dit tekort zou oplossen. Nu weet ik nog niet de stand van zaken in het bloed omdat ik nog geen controle heb gehad, maar ik ook zeker de huisarts niet meer vertrouw. Wilde ik wel nog extra mijn haren stimuleren door nog een shampoo te gebruiken tegen haaruitval. Wil je iets tegen haaruitval doen die bijvoorbeeld door vitamines tekort komt dan zal je zowel van binnenuit als van buitenaf uit iets moeten doen. De tabletten die van binnenuit al zijn werking (hoopte ik) en de shampoo zou iets gaan doen van buitenaf. Toen ik de aanbieding bij de Online Drogist zag van deze haaruitval shampoo van lucovitaal wist ik dat dit moment was om het eens gaan uitproberen.

Lucovitaal shampoo bij haaruitval

De shampoo houdt je haar mooi en helpt bij haaruitval, het zorgt voor een mooie volle bos haar. Dat is althans wat met merk zelf zegt over het product. Het bevat Oost Indische kers en zou geen irriterende stoffen bevatten. Je mag het zo vaak gebruiken als je zelf wilt.
Wat mij opviel is dat ze praten van een shampoo. Als je de gebruiksaanwijzing leest dan zie je al snel dat je het 10 minuten moet laten intrekken. Zelf vind ik dat meer een masker idee. Maar goed, ik ging er mee aan de slag. De shampoo is erg dik en ik vond het daarom ook lastig om te verdelen over mijn haar. In eerste instantie heb ik vooral mijn hoofdhuid ermee ingesmeerd en daarna past mijn haren. Zodra je het gaat inmasseren begint het te schuimen, maar dit valt echt heel erg mee als je een gewone shampoo gewend bent.
Ik gebruik het 1 keer per week nu al ongeveer een maand (bijna 2) en ik merk dat mijn haar minder snel afbreekt. Ook zie ik langzaam aan kleine sprietjes haar al vind ik het vooral nog erg dun. Ben heel benieuwd of het resultaat beter zichtbaar gaat worden de komende tijd. Ik blijf het 1x per week gebruiken tot de fles leeg is en uiteraard ook de combinatie met de vitamine tabletten.

Heb jij ook wel eens extreme haaruitval gehad?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.