Loomen

loomen

Wat is loomen precies en waarom vind iedereen het toch leuk? Dat vroeg ik mij een tijdje geleden af. Ik probeerde het uit en schrijf daar nu een review over. Wat is loomen, hoe doe je het, en wat kun je er allemaal mee?
In dit artikel vertel ik je er alles over!

Wat is loomen?

Loomen is een mix van vingerhaken en punniken. Een nieuwe hype die bijna iedereen wel kent!
Je kunt het op verschillende manieren doen, met een loombord, een haaknaald, een vork of met je vingers.
Bij de action koop je al een loom pakket voor 0,99cent. En daar ga ik jullie vandaag meer over vertellen.

In dit pakket zitten zoals je kunt zien op de foto, 400 elastiekjes, 1 loombandjes houder, 1 haaknaald, 24 S clipjes en een handleiding.
loomen

Ik kocht bij de action ook nog een zakje met elastiekjes (witte) waarin 300 stuks zitten en deze kostte 0,79cent.
Ik heb mijn loom pakket uitgeprobeerd en moet zeggen dat ik tot nu toe best tevreden ben! Ik heb al een aantal leuke dingentjes gemaakt. Ik heb totaal 3 ‘gewone simpele’ armbandjes gemaakt, 1 fishtail rainbow armband, 1 infinity teken, en een cupcakeje met een kaarsje daarop.
Om de elastiekjes te kunnen vergelijken en te reviewen kocht ik bij de dirk van de broek 2 zakjes met elestiekjes waarin verschillende kleuren zitten. Op de zakjes staat dat er 300 elastiekjes in zitten voor maar 0,69cent. Dus nog 0,10cent goedkoper dan de action!

Zakje nummer 1:
Dit zakje bevatte totaal 323 elastiekjes, 1 kapot elastiekje en 14 S clips.
Deze kleuren zaten erin:
19 rode, 34 neon gele, 26 d. blauwe, 18 l. blauwe, 19 d. groene, 15 neon groene, 23 neon roze, 44 l. roze, 28 oranje, 35 witte, 25 l. paarse, 37 zwarte.
Best opvallende dat geen enkele kleur gelijke aantallen heeft. Zo zitten er erg veel licht roze en zwarte in dit setje.
loomen

Zakje nummer 2:
Dit zakje bevatte totaal 286 elastiekjes, 2 kapotje elastiekjes, en 12 S clips.
Deze kleuren zaten erin:
36 zwarte, 26 neon roze, 37 l. roze, 30 witte, 25 l. groene, 17 d. groene, 18 l. blauwe, 23 oranje, 13 l. paarse, 22 rode, 16 neon gele, 23 d. blauwe.
loomen

Het viel mij al gelijk op dat er in het 2e zakje duidelijk minder elastiekjes zaten (en ik heb in de winkel dus de 2 dikste zakjes gepakt) er waren zakjes die nog dunner waren en waar ook op stond dat er 300 in zaten!)

De elastiekjes hebben eigenlijk dezelfde kwaliteit als die van de action. Want ook bij de action had ik een paar kapotte er tussen zitten en gingen er tijdens het loomen ook soms wat kapot. Dit was ook bij het setje van de dirk zo.
Als je dan toch kiest voor de ‘neppe’ variant van de loom bandjes elastiekjes, zou ik toch kiezen voor die van de dirk van de broek, dit omdat ze en 0,10cent goedkoper zijn en je toch dezelfde kwaliteit krijgt. Wat wel zo is, is dat je bij de action zelf je kleurt uit kan kiezen, als is dat bij ons in de stad nog niet zo makkelijk omdat ze steeds uitverkocht zijn!

Op mijn youtube kanaal komt hier binnenkort ook nog een filmpje van, dus houdt ook dat nog even in de gaten!

Ben jij ook aan het loomen geslagen?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.