Personal

Life Diary | Vakantie Polen

Vandaag neem ik jullie een klein beetje mee op mijn vakantie die ik had in Polen. Ik ging daar namelijk alweer 2weken geleden heen met mijn ouders en broertje. _DSC3201
Ik wilde heel erg veel aan jullie vertellen, maar omdat deze vakantie een behoorlijk dubbel gevoel gaf, laat ik het bij een aantal mooie fotoโ€™s waar ik iets bij vertel. Laat ik zo zeggen, de vakantie is nogal anders geworden dan we zelf hadden gedacht en gepland. En zelf konden we daar helaas niets aan doen. Maar dat ter zijde. Ik heb 2 hele mooie dagen gehad van de 7, en wil graag met jullie delen wat ik die dagen heb gedaan.

2015-08-03 20.56.36
De eerste avond toen we daar waren (in Bydgoszcz/Polen), gingen we naar een straat waar dit waterorgel werd afgespeeld. Heel grappig gedaan! Op mijn YouTube kanaal vinden jullie daar straks een filmpje over!
Dit duurde wel wat lang voor mijn gevoel want ik was al behoorlijk moe van de heenreis. Het was toch ruim 10uur rijden door alle weg onderbrekingen. In Duitsland moeten ze altijd aan de weg bezig zijn! Maar goed. De volgende dag gingen we wat leuks doen namelijk :

_DSC3178
We gingen naar Biskupin, een soort Pools openluchtmuseum (zoals we het ook in Nederland kennen), in dit park werden de huizen laten zien hoe ze in het begin in Polen stonden. De eerste huizen van Polen ๐Ÿ™‚

Daarna reden we door naar een plaatje wat venetie heet, en daar bezochten we een treinen museum, waar we wel iets heel grappigs tegen kwamen!
_DSC3194
Ommen! Hoe gaaf! In Polen staat Ommen op de kaart? Waarom geen idee.
En natuurlijk moest ik nog even op de foto in een treintje!

2015-08-04 15.48.58
Alle dagen was het heel erg heet. De minimum tempratuur die we hebben gehad was 38 graden. Ik ben dan ook erg bruin geworden voor mijn doen. Mijn bandjes van mijn topjes staan echt in mijn huid. Heel raar!

_DSC3201
Mijn broertje vind het leuk om met mijn camera te spelen, dus liet ik hem een aantal fotoโ€™s maken. Hij maakte deze grappig foto van mij, echt met een verbaasd gezicht! * als je goed kijkt op de foto zie je dat mijn gezicht en schouders erg rood aan het worden was, dit had ik toen helemaal niet door, gelukkig heb ik geen pijn gehad maar werd het gelijk bruin.

_DSC3219
Na het museum met treinen gingen we ook nog naar deze ruine van een oud kasteel. Ik vind dit soort dingen prachtig! Ik ben echt dol op kastelen!

De 2e dag gingen we naar een dino park, heel erg leuk!
_DSC3249
Op de foto hierboven sta ik samen met mijn broertje! Ik houd echt ontzettend van dit kind! Heerlijke knul is het! Trots op mijn broertje!

_DSC3277
Dit soort figuren zag je voorbij komen in het park. Echt heel interessant, gelukkig stond op de bordjes ook alles in het engels ernaast!

_DSC3335
Hallo! Ik woonde hier vroeger ook! Ik ben een van de eerste bewoners op deze wereld!

2015-08-05 12.25.18
Wat we de rest van de dagen deden? Nou de hele stad rondlopen. Vergelijk de afstanden met lopen in Amsterdam (Maar dan ook echt van noord naar zuid, en van west naar oost). We hebben echt heel erg veel gelopen! Erg mooie gebouwen gezien, in ieder geval alle gebouwen die op het lijstje stonden van bezienswaardigheden! Onder andere die leuke plein! Stary Rynek (als ik het goed schrijf) Moet je echt geweest zijn als je eens een bezoek brengt aan Bydgoszcz.

11866488_422623591243861_8090135405338961958_n
Een van de vele straatjes waar ik doorheen ben gelopen.

2015-08-05 15.23.46
Polen staat bekend om zijn wafels met fruit, slagroom, chocolade of alles wat je lekker vindt! Ik nam deze heerlijke warme wafel met poolse slagroom. Ontzettend voedzaam! Maar wel heel erg lekker!

_DSC3350
En toen was het dag en reden we in de avond/nacht terug naar huis. Hier zit ik met mijn vader en broertje op een picknick tafeltje. (Mijn moeder maakte de foto) Heerlijk om weer naar huis te gaan. Heb ik nog nooit gehad, maar ooh wat vond ik het fijn om naar huis te gaan. We hadden met zn 4en de vakantie anders voorgesteld, en weten dat we op deze manier geen vakantie meer gaan vieren. Familie is leuk, begrijp me niet verkeerd, maar om op bezoek te gaan, niet om een week mee in huis te verblijven! Maar dat weten we voor de volgende keer!

Wat ik in Polen graag nog wil zien?
Ik wil heel graag naar het zuiden van Polen, naar de bergen. En naar Auschwitz, Omdat ik een enorme interesse heb voor de 2e Wereldoorlog.
Verder ook graag eens Krakow bezoeken.

12 thoughts on “Life Diary | Vakantie Polen”

 1. Erg leuke foto’s en verslagje! Xoxo
  (trouwens, ik vind het lastig om te zeggen maar ik weet dat ik het zelf graag zou willen horen en het valt me al een aantal blogjes op, namelijk dat er veel foutjes in staan. Geen grote fouten, maar bijvoorbeeld hoofdletters enzovoort. Verwijder deze reactie alsjeblieft als je het liever niet hebt, want ik vind het niet heel prettig om te zeggen…)

  1. Nee zeg het inderdaad als je iets vindt! De laatste tijd heb ik haast geen tijd door het werken en de vakantie, en controleer ik het niet nogmaals. Dankjewel voor het zeggen, ik ga er gelijk iets aan doen!

   1. Dat probleem herken ik, door de drukte maak ik dingen waar ik dan net geen tijd voor heb om het te controleren oid, erg irritant voor jezelf ook. Succes met druk zijn! Xoxo

    1. Haha ja klopt, maar ik ga er op letten ๐Ÿ™‚ Haha ja helaas is het druk zijn binnenkort afgelopen, 30september loopt mijn contract af ๐Ÿ™ xx

  1. Dankjewel! Ja klopt, heerlijk even er tussenuit geweest, helaas was het weekje wat minder leuk, maar goed. Weten we voor de volgende keer! Verder heb ik wel genoten van de omgeving en even geen werkschoenen dragen ๐Ÿ™‚

 2. Mooie fotos!
  Ik ben dit jaar voor de 2x naar Polen geweest, in t zelfde huisje. Aan de grens bij Tsjechie. Net buiten Jelenia Gรณra. Echt een aanrader!
  Er is heel veel te doen. En het is ook heel mooi!
  Jammer dat het minder leuk was, de volgende vakantie wordt vast leuker ๐Ÿ˜‰
  Xx

Comments are closed.