Personal

Life Diary | Vakantie met opa

_DSC3545
Voor het eerst ging ik een paar dagen met mijn opa op vakantie. We gingen 3 nachten, in een hotel in Duitsland. En we hebben heel erg genoten! Vandaag neem ik jullie mee naar deze bijzondere vakantie! Lees & kijk je gezellig mee?

Op de foto hierboven zie je het hotel waar we samen verbleven. Een heel mooi en eigenlijk ook best groot hotel! Tijdens de dagen dat wij er waren, verbleven er ook redelijk veel Nederlanders. Erg leuk!
_DSC3357
Dit was mijn eigen hotelkamer. Ik had een 2 persoonsbed, op de 2e verdieping, met een douche, wc, en tv. Erg mooie en ruime kamer.

_DSC3368
De 2e dag zijn we naar de Edersee geweest. Hierboven zie je er een gedeelte van. Het water stond heel erg laag, en de boten konden maar een klein gedeelte varen.

Waldecker bergbahn
We gingen een kasteel bezoeken in Waldeck, wat bij de Edersee ligt. We reden niet helemaal door naar boven, maar gingen met een kabelbaan. Heel erg eng! Je kon maar net met z’n 2en in het karretje zitten. Maar het was wel heel erg mooi!

Kasteel Waldeck museum
Eindelijk boven gingen we het kasteel bezoeken. Hier zie je een maquette van het kasteel. We kregen daar een audio tour in het Nederlands, heel erg fijn! Erg leuk kasteel om te bezoeken!

Stuwdam Edersee
Daarna reden we door naar de stuwdam. Hier kon je heel erg goed zien dat het water heel erg laag was.
Edersee
Kasteel waldeck te zien vanaf het stuwmeer
 Hier zie je het kasteel vanaf de stuwdam.

Pizza
Daarna gingen we een pizza eten, wat heel erg lekker was!

Carolien bij de Edersee
Natuurlijk moest ik ook even een selfie maken met de Edersee en kasteel Waldeck op de achtergrond!

Mijn in Duitsland
De 3e dag bezochten we een mijn. Beiden zijn we dol op kastelen en mijnen. Dit leek ons dus een heel leuk uitstapje! En niets is minder waar. Het is echt prachtig! Kijk hieronder maar naar de foto’s!

Samen met opa in de mijn
Mijn kristalen
Het was een erg mooie en interessante mijn! Ook lagen er mooie kristalen tentoongesteld in het museum, die uit deze mijn kwamen.

Winterberg
Omdat we daarna nog best veel tijd over hadden voordat we terug moesten zijn in het hotel voor het avondeten, besloten we om nog naar Winterberg te gaan. Dat lag toch niet zover weg, dus gingen we daar rondkijken. Ik ben daar nog even naar de DM geweest, maar heb niet veel gekocht (4 producten). Daarna hebben we nog een stuk gereden in de omgeving, en gingen we terug naar het hotel voor ons avondeten.

Het was een erg leuke vakantie samen met mijn opa. Ik vond het heel erg bijzonder om met hem op vakantie te gaan, en we hebben echt genoten!

c6534-digitale2bhandtekening

9 thoughts on “Life Diary | Vakantie met opa”

Comments are closed.