Personal

Life Diary | Een dagje werken

Vandaag heb ik weer een life Diary voor jullie! En zelf vind ik het eigenlijk best wel een leuke! Want ik heb namelijk een heel verhaal getypt in de pauzes op mijn werk (toen ik de eerste week er werkte) en dat heb ik hieronder in een blogpost verwerkt. Ik neem jullie dus mee naar mijn eerste werkweek van 1 – 4 juni. Alweer even geleden, maar daardoor niet minder leuk!
En ook vertel ik jullie alles over de foto hieronder!
11378805_1524513251104414_86488173_n
Zoals jullie in mijn vorige Life Diary hadden gelezen werd ik 29 september in de middag gebeld of ik de maandag kon beginnen bij een bedrijf waar ik al 3x eerder heb gewerkt. Vorig jaar onder andere seizoenswerk gedaan van maart tot augustus. En nu mag ik weer fijn daar komen werken. Of nou ja, fijn, is niet het goede woord. Het is leuk en fijn dat er weer wat geld binnen komt op mijn rekening! Het werk daar in tegen is iets minder fijn door deze geweldige werkschoenen waar je voeten ronduit alles behalve zomer proef van worden! (lees; je voeten vallen uit elkaar, en zien er gewoon echt niet uit!).

Op maandag moest ik beginnen om 8uur, en werkte ik tot 16.45uur (dat deed ik overigens deze hele week, behalve de vrijdag toen nam ik een dagje vrij!). In de eerste pauze van 10 – 10.15uur schreef ik gelijk alle pauzes op. Ik heb in de dagdienst 3 pauzes. 10.00-10.15 | 12.45-13.15 | 15.00-15.15. Ook rekende ik die dag uit dat ik dus eerst 2uur moest werken, dan de eerste pauze had, daarna moest ik 2uur en 45minuten werken en pauze, dan 1uur en 45minuten en als laatste 1 uur en 30 minuten. Tja en het werd al gelijk weer aftellen! Can’t help it!

Ook kreeg ik die maandag gelijk mijn contract en ik moet zeggen dat het niet tegen viel! Natuurlijk is het altijd fijn om meer te verdienen (ik verdien 1euro en 40cent meer dan vorig jaar per uur), en als je dan ziet dat je niet maar alleen de ploegen dienst hoeft te werken (tot 17juli) maar een 0uren contract hebt gekregen tot 30 september dan is dat op zich een best grote opluchting! Want tja, ik wil dit jaar toch eigenlijk wel echt beginnen met mijn rijbewijs!

Op dinsdag werd het leuker, want ik ging namelijk mijn notities in mijn mobiel vol schrijven met de leukste en grappigste verhalen over het werk! Hier ga ik binnenkort een heel uitgebreid artikel aan wijden! Want tja, werken na 8 maanden thuis te hebben gezeten, dat wekt natuurlijk ook de nodige inspiratie op!
11282717_668159876650942_1698546199_n
En natuurlijk hoef ik jullie dan ook niet te vertellen dat ik na 4 dagen werken al dood op ben in de avond en er zelfs voor 22uur al in bed lig!

Nu vragen jullie zich vast af wat voor werk ik dan doe dat ik zo moe ben, en die ontzettend mooie werkschoenen moet dragen.
Nou dat zal ik dan eens even gaan vertellen!

Ik werk in een magazijn waar ze allemaal school en kinderopvang artikelen bij elkaar pakken en naar de klant versturen. Ik pak dus orders bij elkaar, (artikelen zoeken en in bakken doen, en dit aan de tafels zetten waar het gecontroleerd wordt), maar ook controleer ik de orders, dus ik scan alle producten (zoals je dat ook aan de kassa doet in de winkel), en pak dit in een plastic bakken, die door gaan naar de volgende afdeling waar de order verder wordt afgewerkt. Ook heeft dit bedrijf super veel creatieve producten dus ik kan ideetjes genoeg op doen om thuis mee aan de slag te gaan! Altijd handig!

Binnenkort maak ik dus een blogje over hoe het mij weer bevalt na 8maanden thuis te hebben gezeten, en heb ik tips voor mensen die ook werkschoenen moeten dragen voor hun werk! De mijne zijn al aardige ingelopen (na 4jaar) maar toch is en blijft het wennen!

Vinden jullie het leuk als ik mijn notities uit mijn mobiel (wat ik onder de pauzes heb geschreven) in een blogpost verwerk? Let me know!

Veel liefs,
Carolien

11 thoughts on “Life Diary | Een dagje werken”

 1. Ik ben echt zoo benieuwd naar de verhalen wat in je mobiel staat! Wel heel fijn dat je weer kan werken, nu komt hopelijk eindelijk dat rijbewijs de hoek omkijken 😀

  1. haha ja dat hoop ik echt hoor! Ik wil dit jaar gewoon echt kostte wat het kost mijn rijbewijs gaan halen! Werd wel een keer tijd! De kans op een vaste baan ergens anders wordt dan ook aanzienlijk groter! Ik zal mijn notities uit mijn mobiel gaan verwerken in een artikel 🙂 Zal hem dan binnenkort wel online gaan plaatsen. Haha xx

 2. Fijn dat je weer werk hebt gevonden! Naar dat je niks kon vinden? Welke opleiding heb je afgerond?

  1. Ja ik vond het echt niet leuk dat ik niets kon vinden. Er was op zich wel redelijk wat hier in de buurt, maar ja daar nemen ze liever 16 jarige voor aan. En dan ben ik toch echt te duur!
   Ik heb de opleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker gevolgd en afgerond!

 3. Wat leuk om dit artikel te lezen, ik ben enorm blij dat je eindelijk weer aan het werk bent 🙂 En ik ben zeker benieuwd naar je notities en al die indrukken na weer te gaan werken 🙂 Liefs! x

  1. Aah dankjewel! Ja ik ben er ook echt heel erg blij mee! Het werk is niet leuk, maar het is werk, en iets anders is er hier in de buurt helaas niet. Dus ik ben al lang blij dat ik een 0 uren contract tot 30 september heb gekregen! En tja de motivatie komt aan het einde van elke maand! Ik heb inmiddels mijn notities verwerkt in een artikel en het gaat binnenkort online komen op mijn blog 🙂 Liefsxx

   1. Ach ja, beter wel werken dan niet he 🙂 Het is misschien geen fijn werk, maar hou je doel voor ogen, dat maakt het werken wat draaglijker. En dat is geweldig nieuws, nu ben je zeker dat je tot dan aan het werk bent 🙂 En je hebt gelijk: je motivatie komt op het einde van een maand werken 🙂 En daar moet je je op verheugen 😉 En ik kijk er al naar uit! Liefs! x

Comments are closed.