Leven met Crohn | Last van de warmte?

leven met crohn

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een update schreef in de Leven met Crohn serie. Maar de afgelopen weken, tijdens de extreme hitte, heb ik iets meer last van mijn crohn dan normaal. Is het last van de warmte of toch iets anders?

De afgelopen weken was het extreem warm, met temperaturen boven de 30 graden, de nachten die ook niet echt veel kouder waren.. Het ging een weekje goed, maar de 2e week merkte ik dat mijn stoelgang ging veranderen. Ik moest vaker naar het toilet, at anders (of bijna niets) en werd echt sloom van de hitte.

Last van de warmte?

Ik denk persoonlijk door de combinatie tussen anders eten en de warmte dat ik weer iets vaker last heb van mijn buik. Nu het een paar keer heeft geregend merk ik meteen dat mijn lichaam rustiger is. Ik heb verder ook geen andere klachten die passen bij een opvlamming, dus in dat opzicht maak ik mij ook geen zorgen. Tijdens de hele warme dagen sliep ik ook slecht en dat in combinatie met de bovengenoemde oorzaken denk ik dat mijn lichaam even liet merken dat ik weer even goed moet opletten.
De komende dagen/weken ga ik dus even extra goed opletten op mijn voeding, slaap en ontspanning. Want vooral deze 3 punten zijn er behoorlijk bij ingeschoten de afgelopen weken. Mocht ik de komende weken toch meer klachten krijgen of andere klachten erbij krijgen, dan ga ik zeker aan de bel trekken bij de MDL arts, maar voor nu zie ik daar niet perse reden voor.

Heb jij ook Crohn en ook meer last van je darmen tijdens deze warme dagen?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.