Leven met Crohn | Ik ben boos!

leven met crohn

Ik ben echt boos en dat is misschien nog wel zacht uitgedrukt! Zoals jullie weten had ik eind januari een nieuwe controle afspraak bij de MDL arts. Hoe dit verliep (of juist niet verliep) dat lees je in deze blog.

Op 31 januari had ik een nieuwe afspraak bij de MDL arts. Een week daarvoor heb ik bloed laten prikken, want dat was er afgesproken bij de vorige controle en stond ook in de brief voor de nieuwe afspraak. Een aantal dagen voor de controle bekeek ik mijn online dossier of ik de uitslagen al kon zien.

Boos, want dit kan echt niet!

Dus op 31 januari was ik zoals gewoonlijk weer mega zenuwachtig. Ondank dat ik al wist dat de bloeduitslagen ontzettend goed waren. Mijn HB was weer 8.0, mijn ferritine was gestegen, mijn vitamine D was gestegen ik had een CRP van 0! Je snapt wel waarom ik dus blij was met deze uitslagen, maar alsnog was ik mega zenuwachtig voor de afspraak. Want mijn MDL arts is ontzettend slecht in communiceren, daar loop ik al 2 jaar tegenaan maar toch heb ik hem in de 2 jaar ontzettend veel kansen gegeven. Nu was de maat vol! Dit kan echt niet!

Ik had om 9.20uur een belafspraak. Nu weet ik van alle andere keren dat ik een belafspraak heb (en dan is ondertussen al 1.5jaar!) dat hij nooit op deze tijdstippen belt. Soms is het pas in de middag, soms is het veel eerder, geen touw aan vast te knopen. Dat maakt het voor mij nog meer zenuwachtig omdat ik een ontzettende belangst heb. Ik haat bellen, om zelf te bellen en om gebeld te worden. Mij niet bellen!
Dus ik wachten en wachten, echt werken lukte niet door de zenuwen en toen ineens ging de telefoon om 10uur. Maar het was niet de MDL arts. Het was de assistente van de poli. En nu werd ik boos!
Ik nam de telefoon op en verwachtte dus de arts te spreken, dus ik was een beetje verbaast. De assistente was gewoon boos op mij dat ik geen ontlasting had ingeleverd want daardoor kon de afspraak niet door gaan etc etc. Ze liet me niet eens uitpraten toen ik vertelde dat tijdens de vorige afspraak de arts had gezegd dat ik alleen bloed hoefde te prikken. Ook toen ik probeerde te zeggen dat de assistente zelf in de afspraken brief heeft gezet dat ik alleen hoefde bloed te prikken, liet ze me niet uitpraten. En wanneer kun je ontlasting inleveren, want dat moet zo snel mogelijk, zei ze op een zeer geïrriteerd toon. Dus ik zei dat ik dat morgen wel kon doen (dus 1 februari). Nog voor ik iets kon zeggen zei je, je hebt op 8 maart een nieuwe afspraak. Dus ik vroeg of ik het goed verstond dat ze echt 8 maart zei. Dat bedoelde ze dus echt, en omdat zei de hele tijd zo geïrriteerd tegen mij sprak, zei ik ook heel geïrriteerd terug, nou dan hoef ik morgen ook geen ontlasting in te gaan leveren! Want tja, dan zit er weer meer dan een maand tussen en krijgen we dat weer.
Ongeveer een jaar geleden had ik mijn ontlasting ook 2,5week voor de afspraak ingeleverd en toen kreeg ik ook een preek dat dat veel te vroeg was.
Helemaal klaar ben ik ermee!

Dit was de druppel

Nog diezelfde dag zocht ik contact met mijn zorgverzekering om te kijken wat mijn mogelijkheden zijn. Want mijn vertrouwen is al maanden weg (hij wil mijn medicijnen geven terwijl mijn uitslagen gewoon goed zijn) en dit was voor mij gewoon echt de druppel. Als hij wilde dat ik alsnog mijn ontlasting zou gaan inleveren, dan had hij dat toch zelf ook wel tegen mijn kunnen zeggen. Dan hadden de bloeduitslagen toch alsnog besproken kunnen worden? Waarom kan een afspraak niet doorgaan terwijl hij zelf heeft gezegd dat ik alleen bloed hoefde te prikken. Mijn moeder was erbij de vorige keer en stond nu ook weer te kijken van ‘wat gebeurt hier’. Dit kan gewoon niet. Die bloedonderzoeken die hij laat doen zijn ook niet gratis. De vorige keer kon ik 85euro eigen risico betalen voor alleen het bloedprikken bij hem. En over die ontlastingsonderzoek nog maar te zwijgen, die is meer dan 200euro!
Dus hopelijk krijg ik snel een update van de zorgverzekering!

Wat zou jij doen in dit soort situaties, zou je maar blijven slikken en toch bij deze arts blijven, of zou je op zoek gaan naar een andere arts, desnoods binnen hetzelfde ziekenhuis?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.