Leven met Crohn | If he is just watching me!

leven met crohn

Begin maart had ik weer een nieuwe controle bij de MDL arts, de afspraak van eerder dit jaar ging niet door, daar vertelde ik je de vorige keer alles over. If he is just watching me! Want deze afspraak was best apart, maar wel positief voor mij. Benieuwd hoe deze afspraak verliep en wat nu de bedoeling is? Lees dan gezellig mee.

Op 8 maart had ik een nieuwe controle. De vorige keer kon je lezen dat ik behoorlijk boos was, zo boos dat ik contact opnam met de zorgverzekering. En geen idee of dit het precies was, maar deze nieuwe afspraak was nogal apart. Alsof hij mijn blog had gelezen en mij in de gaten houd.

If he is just watching me!

Zonder al te veel in detail te gaan (want sommige dingen hoef je niet te delen), leek het wel alsof hij mij in de gaten heeft gehouden. De MDL arts was ontzettend tevreden, iets wat hij de vorige controles niet zo is geweest. Maar hij had daar wel een reden voor dit keer, want mijn ontlasting kwam terug met een waarde van 118! In oktober/november was hij nog 408. Dat betekend nu wel dat ik ‘echt’ stabiel ben en dus ook niet met nieuwe medicijnen hoef te beginnen. Sterker nog, dit is wel echt de eerste afspraak waar hij nog geen woord gezegd heeft over nieuwe medicijnen! Aangezien mijn bloed en ontlasting er erg goed uit zagen, stelde hij uit zichzelf voor om de nieuwe controle pas na de zomer in te plannen. Dus dus keer geen 3 maanden, maar minimaal 6 maanden pauze. Alle punten die ik had opgeschreven om te bespreken, daar kwam hij zelf al mee.
Overigens wel het langste gesprek met hem sinds de operatie, want ik heb maar liefst 6,18minuten met hem gepraat. Ja, alle andere afspraken waren nog korter.

Maar goed, voor nu dus goed nieuws en even iets langer rust dan maar 3 maanden. Dat betekend dat ik binnenkort met een redelijk gerust hard op vakantie kan.
De nieuwe Leven met Crohn zal dan ook even uitgesteld worden, tenzij er nieuwe updates komen.

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.