Leven met Crohn – Hoe gaat het met de paardenmelk?

leven met crohn

Hoe gaat het met de paardenmelk? Eigenlijk kan ik naast mijn eigen ervaring en gevoelens van de afgelopen weken niet heel veel nieuws vertellen. Al vind ik wel dat mijn wereld compleet is veranderd. Iets met paardenmelk, mijn eigen gevoel en onderhoudsdosering!

In mijn vorige update over de ziekte van Crohn vertelde ik al dat ik eigenlijk naar de huisarts zou moeten om te kijken hoe het met mijn bloed aka ontstekingswaarden gesteld is. Laat ik kort zijn, ik heb nog altijd niet de moed gehad om naar de huisarts te gaan. Maar…

Paardenmelk?

Of het echt 100% aan de paardenmelk ligt geen idee maar ik voel me goed! Ik heb bijna 3,5 maand 5 tabletten paardenmelk geslikt en ben nu bijna 2 weken op een onderhoudsdosering van 3 tabletten per dag. Waarom die onderhoudsdosering? Om mijn lichaam toch de voedingsstoffen te gunnen en natuurlijk te hopen dat ik met 3 tabletten de ontsteking en litekens kan blijven verminderen/laten verdwijnen. Om echt zeker te weten wat de paardenmelk met mijn lichaam doet moet ik dus eigenlijk naar de huisarts om bloed te prikken. Waarom ik dit nog niet gedaan heb? Omdat de huisarts niet weet dat ik dus al bijna 4 maanden ben gestopt met de medicijnen van het ziekenhuis. En ben eigenlijk een beetje bang voor haar reactie, maar wat dat betreft, het is mijn lichaam en ik voel me nu eindelijk GOED!!

Hoe ik mij dus voel?

Ik voel me dus oprecht echt heel goed. Ik ben natuurlijk nog wel moe maar dit hoort bij mij, ik heb naast de ziekte van Crohn (waar ik echt grote twijfels bij heb!) ook Fibromyalgie waarbij vermoeidheid en pijn de grootste symptomen zijn Maar als ik mijn vermoeidheid en spierpijn/kramp even hier buiten houd, voel ik me eigenlijk erg goed. Ik ben eindelijk niet meer bamg voor alles wat ik in of rond mijn buik voel en durf ook weer te eten. Ik weet precies waar ik mee op moet passen (vet eten zoals jus en frituur) maar kan verder eigenlijk alles doen. Ook mijn ontlasting heeft een prima vorm etc mocht je het je afvragen. Nu ik elke dag ontbijt met de havermout van Jumbo gaat het eigenlijk steeds beter.

Ik ben er eigenlijk wel van overtuigd dat mijn lichaam iedereen voor de gek houd. Ik kan mij namelijk niet vergelijken met andere Crohn patienten en dat terwijl ik volgens het ziekenhuis ernstige Crohn moet hebben. Als dit echt zo was had ik nu na 4 maanden geen medicijnen meer te nemen al lang niet meer vrolijk rond kunnen lopen.

Mijn doel de komende tijd? Naar de huisarts voor een bloedonderzoek (gewoon voor mezelf om te kijken wat mijn lichaam aan geeft) en mijn imuumsysteem flink te gaan verbeteren. Ik wil een ijzer sterk imuumsysteem gaan maken die er voor moet gaan zorgen dat het geen ontstekingen meer gaat aanmaken. Daarbij wil ik ook mijn darmen gezond houden door slechte bacterien zo min mogelijk de kans te geven om te groeien en de goede de kans om juist onwijs veel te groeien. Dit alles kan door voeding, paardenmelk, PEA en eventueel CBD. Ik heb zoveel artikelen gelezen uit Amerika waar uitbehandelde Crohn patienten volledig genezen door CBD olie en andere simpele producten. Waarom dit in Nederland niet tot nauwelijks bekend is snap ik echt niet! Ik hoop hier binnenkort een artikel over te schrijven om andere Crohn patienten te helpen.

Let jij op wat je eet en ken jij mensen met deze ziekte?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.