Leven met Crohn | hoe gaat dat glutenvrij?

leven met crohn

De vorige keer in mijn Leven met Crohn update vertelde ik dat ik glutenvrij ging eten. Dit heb ik een hele lange tijd gedaan, maar inmiddels is er weer van alles veranderd. Hoe gaat dat glutenvrij, wat at ik dan precies, wat beviel wel en wat niet en ga ik ermee door? Let’s go talk about it!

Ik heb zo’n 2 maand geheel glutenvrij gegeten, kijken hoe dat gaat en of dat misschien zou helpen om mijn darmen rustig te houden. In de eerste dagen was er echt een heel groot verschil dat ik er ook behoorlijk positief in ging. Maar helaas bleef dat niet en ben ik daarom ook weer gestopt met glutenvrij eten.

Glutenvrij eten

In het begin ging het super. Ik moet wel zeggen dat het behoorlijk wennen was om overal op te letten met wat ik wel mocht eten en wat niet. Vooral het glutenvrije brood was erg wennen, het was droog en had amper smaak waardoor ik niet meer genoot van brood eten. Tot ik op een dag de tip kreeg om brood bij Bakker Leo te bestellen. Vanaf dat moment was brood eten geen straf meer want de producten van Bakker Leo zijn zoveel lekkerder. Dus mocht jij glutenvrij moeten eten en kende je Bakker Leo nog niet, ga daar zeker eens kijken! (en nee dit is niet gesponsord, maar gewoon een tip voor jou!)
outfit met een bijzonder tintje

In het begin merkte ik het grootste verschil, ik had geen buikpijn meer en alles leek weer normaal te worden. Maar na zo’n week of 3 kreeg ik weer buikpijn na het eten, vooral weer na het eten van macaroni of spaghetti. Er was qua saus niets veranderd, die maken we altijd zelf en eigenlijk ook altijd op dezelfde manier. Daarna leek alles weer terug bij af. En leek het mij ook beter om te stoppen met glutenvrij eten.

Hoe nu verder?


Dat is een hele goede vraag! Sinds ik ben gestopt met glutenvrij eten gaat het ook weer iets beter. Er is nou altijd geen touw aan vast te knopen wat wel of niet gaat qua eten. Vooral de ijskoffies zijn een boosdoener, maar gelukkig is het daar ook niet echt meer weer voor. Op dit moment probeer ik deels glutenvrij en deels normaal te eten. Wel vermijd ik vette producten omdat ik daar al nooit tegen kon. Verder denk ik dat ook stress een grote oorzaak is/was van al mijn klachten de afgelopen maanden. Het begon namelijk na de terugreis van de vorige vakantie toen ik belachelijk veel stress had. De stress daarna is nooit minder geworden. Tijd om daar dus echt verandering in te brengen en meer op mezelf te letten. Ik denk dat als de stress weg is, mijn klachten ook snel minder worden! Ik kan namelijk een echte stresskip zijn.

Hoe gaat het met jou?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

1 comments on “Leven met Crohn | hoe gaat dat glutenvrij?

  1. Interessant.
    Ik bewaar dit artikel.
    Moet het nogmaals goed lezen…..
    Heb nl. ook altijd last van buikpijn…..

Comments are closed.