Leven met Crohn | en daar is de brief!

leven met crohn

Het is alweer een hele tijd geleden dat de Leven met Crohn update online kwam. Er was dan ook niet veel te vertellen. Maar nu wel want daar is de brief!

En ja hoor, daar is de brief van de nieuwe controle. In december 2021 had ik mijn laatste controle, toen hadden we afgesproken dat we in maart of uiterlijk begin april een nieuwe controle zouden doen. Juist ook om te kijken of de bloed waarden zo zouden blijven.

En daar is de brief!

Sinds mei 2021 gebruik ik geen medicijnen meer voor de ziekte van Crohn. Dit omdat ze 28 mei 2021 een ruime 40cm darm hebben weggehaald en daarmee dus de actieve ziekte. Bij de ziekte van crohn is het helaas niet zo dat dit een garantie is voor de rest van je leven. Want het kan altijd weer actief worden. Maar de brief kwam maar niet en ik schoof deze updates ook iets verder uit elkaar. Maar toen ineens in de 2e week van april kreeg ik een brief van het ziekenhuis. De datum verbaasde me eerlijk gezegd wel want de nieuwe controle staat gepland voor 10 mei. Ofnouja, de belafspraak en een week ervoor moet ik dan laten bloedprikken en een potje ontlasting inleveren.

Ik stelde het even uit want ik begin hem altijd te stressen zodra er weer een brief van het ziekenhuis komt. Maar uiteindelijk maakte ik donderdag 14 april een afspraak voor maandag 25 april, iets meer dan 2 weken voor de afspraak. Dit deed ik express want ik wil de uitslagen graag ook inzien omdat ik mijn arts niet vertrouw. Daar heb ik ook alle reden toe want ik December zei hij ook andere dingen dan de uitslag die in mijn dossier staan (bijv dat ik stijgende ontstekingswaarden zou hebben, terwijl in het bloed het 0 was en de ontlasting 55 wat mijn laagste meting ooit is!). Dus de arts vertrouw ik helemaal niet, daarom ga ik een week eerder zodat ik hopelijk nog voor de controle van 10 mei de uitslagen kan inzien.

Ik twijfel nog


Daarnaast twijfel ik of ik de belafspraak laat omzetten naar een gewoon consult, zodat hij mij niets kan aansmeren of wijsmaken aan de telefoon. Heb redelijk wat kennis wat betreft medische termen, uitslagen etc dus laat mij zeker niet zomaar meer iets aanpraten. Het is mijn lichaam en ik ga niet preventief allerlei zware medicijnen gebruiken. Medicijnen zijn (in mijn ogen) alleen goed als je lichaam het niet zelf kan oplossen, maar preventief zware medicijnen die de arts mij wil voorschrijven, gebruiken zonder dat er een ontsteking is, nee daar ben ik zeker geen voorstander van!

Duimen jullie mee op een positieve controle? Het is dan ook bijna 1 jaar geleden dat ik de zware operatie heb gehad!

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Leven met Crohn | en daar is de brief!

  1. Hoop dat alles goed is……

    Een fijne week….

Comments are closed.