Leven met Crohn | Een update over de laatste controles!

leven met crohn

Eindelijk weer eens een Leven met Crohn update! Ik kreeg namelijk afgelopen week onwijs goed nieuws vanuit het ziekenhuis en praat jullie natuurlijk weer helemaal bij. Hoe waren de afgelopen weken, welke controles had ik allemaal en hoe nu verder?

De vorige keer schreef ik dat ik het helemaal zat was met de slechte communicatie vanuit het ziekenhuis. Dat was in november. Inmiddels zijn we een hele tijd verder en heb ik afgelopen week een controle gehad. De laatste controle was namelijk van begin december dus het was tijd om te kijken hoe ik op de medicijnen reageer en wat mijn lichaam doet (of niet doet!).

Controles

Begin januari kreeg ik al een brief met een nieuwe afspraak. Voor de afspraak was het nodig om bloed te prikken en mijn ontlasting in te leveren. Gewone standaard controles eigenlijk als het om de crohn aan komt. Het was even spannend want ik wist totaal niet wat hier uit ging komen. Omdat ik 16 februari een telefonisch consult zou hebben met de mdl arts, besloot ik om op 1 februari een afspraak te maken voor het bloed prikken. Dit deed ik al heel erg op tijd zodat ik in mijn eigen woonplaats kon prikken, in plaats van weer naar het ziekenhuis te moeten. Ze kennen mij daar inmiddels ook, want nog voor ik iets hoef te zeggen maken ze alweer een potje klaar voor een volgende keer. Maar goed, afgelopen week had ik het telefonische consult, waar ik echt heel zenuwachtig voor was.

Gelukkig belde de mdl arts al vroeg in de ochtend en hij had alleen maar goed nieuws. Na alle standaard vragen als, hoe ik mij voel, of ik buikpijn had, hoe het met mijn energie is, of ik nog ziek was geweest of dat ik corona had gehad. Ik was niet ziek geweest, nog geen corona gehad zover ik weet (gelukkig!), mijn energie is erg goed, geen buikpijn en ik voel mij gewoon erg goed! Daar was hij natuurlijk erg blij mee en hij kon dan ook bevestigen aan de hand van de uitslagen dat het ook erg goed met mij gaat.

Hoe nu verder?

Nog even terug komen op de uitslagen. Mijn laagste gemeten ontsteking in de ontlasting van tot nu toe altijd 145. Maar hij was nu 127 wat mijn nieuwe laagste record is. Super blij mee! De hoeveelheden vitamines in het bloed zijn allemaal prima, geen actieve ontsteking te zien in het bloed, alle andere waardes waren ook goed. Dat betekend dat het op dit moment erg goed gaat en de medicijnen werken. Daarom heeft de mdl arts besloten om pas een vervolg afspraak in september te plannen! Dus ik hoef pas over 7 maanden terug naar het ziekenhuis, mits alles goed blijft gaan. Als ik klachten krijg moet ik natuurlijk gelijk bellen, maar als het goed blijft gaan dan hoef ik pas over 7 maanden naar het ziekenhuis. En omdat de uitslagen zo goed waren blijf ik ook door gaan met alleen de humera spuiten. Ik ben zo blij en opgelucht! Nu alleen nog aankomende week (23 februari) naar het ziekenhuis om de dubbel J katheter te laten verwijderen en dan hoop ik een lange tijd geen ziekenhuis te zien (behalve om mijn medicijnen op te halen).

Hoe gaat het met jou?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

4 thoughts on “Leven met Crohn | Een update over de laatste controles!

  1. Fijn dat het goed gaat…..
    Ik hoop voor jou dat er voordat je de volgende afspraak hebt niets tussen komt….

    Een fijne dag….

Comments are closed.