Leven met Crohn | Een hele spannende controle!

leven met crohn

In het vorige Leven met Crohn artikel deelde ik dat er nieuwe afspraak bij de MDL arts zou hebben. Die heb ik inmiddels gehad en daar kwam wel iets verrassends uit! Inmiddels zijn we een maand verder na de laatste leven met crohn update en deel ik graag weer een update. Hoe gaat het nu met mij?

In de vorige update kon je lezen dat ik een nieuwe controle afspraak zou krijgen in december. Die heb ik inmiddels gehad en het nieuws dat daaruit kwam vertel ik je graag.

Een hele spannende controle!

Op 8 december ging ik heel vroeg in de ochtend bloedprikken en mijn ontlasting inleveren. Een standaard controle hoe het ervoor zou staan. Maar dit was wel een hele spannende controle want de vorige keer wilde hij eigenlijk starten met medicijnen. Dat zag ik op dat moment echt niet zitten en werd er dus een nieuwe controle voor december gepland. Dat zou plaats vinden op 16december. Ik was zo extreem zenuwachtig dat mama mijn wat afleiding probeerde te geven door samen naar de Ikea te gaan. Uiteindelijk belde de arts pas rond 2uur. Net daarvoor dacht ik, laat ik eens kijken of er al iets zichtbaar is in het online dossier. En dat was echt het allerbeste wat ik op dat moment kon doen. De uitslagen stonden al online waardoor ik kon zien dat de crp kleiner dan 1 was, de calpro (belangrijke uitslag uit de ontlasting) maar 55, dat was het allerlaagste ooit bij mij gemeten! En toen belde de arts..

En nu?


Hij begon dat er een kleine ontsteking te zien was en dat het misschien toch verstandig is om nieuwe medicijnen te starten. Toen ik zei dat ik net de uitslagen op internet had gezien en daar absoluut geen nieuwe ontsteking zichtbaar was, hoorde ik een kleine teleurstelling. Bij de vorige afspraak was hij ook heel vastberaden om met een nieuw medicijn te starten maar toen ik zei dat niet te willen als dat niet nodig is reageerde hij hetzelfde. Dat ik nu gelukkig de uitslagen zelf in het online dossier had kunnen zien was nu dus echt heel fijn. Niet alleen weet ik was die uitslagen zijn maar ik kon ook zeker hele goede argumenten geven dat ik mij goed voel! Want dat is gewoon echt te zien in het bloed. Uiteindelijk zei hij dat hij het medisch kan onderbouwen om nu geen nieuwe medicijnen te starten. Maar dat het wel belangrijk is om het in de gaten te houden omdat ik sowieso een nieuwe ontsteking zou krijgen. Lief ook om te zeggen! Een nieuwe controle zou rond maart/april plaats gaan vinden dus ik blij. Ik wenste hem nog fijne feestdagen en een mooi begin van 2022.
Voor nu dus even rust en geen nieuwe medicijnen.

Verdiep jij je ook wel eens in mogelijkheden of ga je met de arts mee?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.