Leven met Crohn | Coloscopie

leven met crohn

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een update schreef in de serie Leven met Crohn. Het ging ook gewoon heel erg goed na de operatie en ik ben ook wel echt helemaal hersteld (al erg snel na de zware operatie). Dus voor mij geen reden om een nieuwe update te schrijven. Tot iķ ineens een belletje kreeg van de ziekenhuis apotheek.

Op donderdag 2 september werd ik ineens gebeld door de ziekenhuis apotheek. Over een update van de medicijnen (terwijl ik sinds de operatie geen medicijnen meer gebruik). Ook werd ik door een ander nummer uit het ziekenhuis gebeld maar ik was een dagje op inkoop en had me mobiel op stil staan.

Leven met crohn update

Ik heb dus een hekel aan telefoneren dus heb zoiets van, als het belangrijk is dan bellen ze wel terug. Dat deden ze dus ook vrijdag. Ze lieten hem alleen maar 2 keer overgaan en het moment dat ik mijn mobiel in mijn hand was hangde ze op. Dus ik terug bellen, krijg ik de anesthesie aan de lijn. Ik dus gelijk in paniek want ik had dus geen flauw benul wat er aan de hand was. De vrouw die belde had een afspraak en zou mij later terug bellen. Ruim een uur heb ik met de telefoon in mijn hand gelopen (we deden een ommetje want mijn stress level was +1000). Eindelijk belde ze terug om een screening te doen voor een roesje. Ze vertelde me dat er 10 september een coloscopie gepland stond onder roesje. Heel fijn om dit eerder te weten. Het was namelijk nog maar een week tot dit zou plaatsvinden.

Coloscopie

Zaterdag 4 september kreeg ik eindelijk de brief thuis en wist ik waar ik aan toe was. De coloscopie was ingepland voor vrijdag 10 september om 08.45uur en moest me om 08.15uur melden. Maandag gelijk naar de apotheek om het recept in te leveren maar helaas hadden ze dit weer niet op voorraad. Dinsdag weer terug en ik kreeg de picoprep. Daar had ik het met de MDL arts over tijdens de controle na de operatie. Normaal werken ze met moviprep maar ik zag 4 liter niet zitten. Dus ik kreeg gelukkig picoprep wat maar 2x 150ml drinken is. Daarvan maakte ik ook een filmpje die binnenkort online komt.

Wat de uitslag is weet ik nog niet maar zal bij de volgende update wel duidelijk worden!
Vooralsnog voelde ik me eigenlijk tot voor het laxeren erg goed en hoopte dan ook heel erg dat de darm nog ontstekingsvrij is!

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

1 comments on “Leven met Crohn | Coloscopie

  1. Oeps erg balen van dat telefoontje.
    Hoop dat alles nu goed gaat……
    Ben ook benieuwd naar de uitslag.

    Een fijne dag…..

Comments are closed.