Leuke woonideeën voor deze zomer

Kan de zomer ook voor jou niet vroeg genoeg beginnen? Haal dan alvast de zon in huis met deze toffe woonideeën, inspiratie en leuke DIY projecten. Ben jij al klaar voor de zomer, of wil je nog een aantal dingen doen en veranderen? Ik geef je een aantal toffe ideeen om aan de slag te gaan voor deze zomer.

Stalen deuren

Wie droomt er niet van: een zee van licht in huis door openslaande tuindeuren. Zodra straks het zonnetje naar binnen straalt, gooi je ze open en geniet je van een extra grote woonkamer die doorloopt naar de tuin of patio. De nieuwste trend op dat gebied zijn hoge deuren van stoer staal met smalle roedes. Heb je het budget en de ruimte buiten, dan zijn deze ook een fantastische keuze voor in een aanbouw of serre. Zo geef je je huis een industriële look en je heb je er ook nog eens een heerlijke woonkamer bij.

Net als de strandtent

Hippe strandtentjes zijn vaak super sfeervol ingericht met een vloer van oude houten planken. Dat kan ook prima thuis. Er zijn tegenwoordig allerlei bedrijven die houten vloeren leveren van sloophout en ander gebruikt hout. Ze schuren ze helemaal op en zijn een stuk goedkoper dan een nieuwe houten vloer. Ga je zo’n project aanpakken in een wat ouder huis? Pas dan wel op met oud zeil en vloerbedekking. In sommige gevallen zitten hier nog schadelijke stoffen in die je moet laten verwijderen, zoals asbest. Als je dit hebt aangepakt heb je er een fantastische vloer bij.

Tropische sfeer

De botanische trend was vorig jaar al niet te missen en ook dit jaar kun je weer allerlei leuke interieuritems op de kop tikken met bloemen en planten in de hoofdrol. Denk dan natuurlijk aan behang met uitvergrote blad- en bloempatronen in fijne tinten groen: erg mooi om daar een enkele muur mee te bekleden. Of wat dacht je van een XL print met gestileerde palmen of uitbundige exotische vogels? Gecombineerd met rieten meubels maak je van je woonkamer zo een waar paradijs.

Creëer een mini-tuin

Heb je geen tuin en ben je klein behuisd? Met een verzameling glazen potten, wat grond en kleine plantjes maak je gewoon een minituintje voor binnen. Leuk om te zien en vooral om te doen. Handig zijn wat grotere potten met een ruime hals. Denk bijvoorbeeld aan vetplantjes. Deze hebben maar weinig water nodig. Vul de pot eerst met een laagje kiezels en druk daar een laag potgrond goed op aan. Plant daarin de plantjes, dat gaat het beste met een lange lepel. Het leukste effect krijg je door plantjes met verschillende bladkleuren en structuren met elkaar te combineren.

Zijn er dingen die jij wilt gaan veranderen voor deze zomer? Of laat je alles voor wat het nu is?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Leuke woonideeën voor deze zomer

Comments are closed.