Lentekriebels – Ik heb er last van!

lentekriebels

Lentekriebels, ik heb er al een week of 3 a 4 last van. Ja echt last! Ik wil van alles aanpakken, veranderen, opknappen, kopen en nog erger, ik ben de hele dag druk in de weer. Ik heb er last van! De kriebels gaan nog niet weg, dus besloot ik ze maar eens op te gaan schrijven. Wie weet ben ik er daarna van af. Heb jij last van lentekriebels?

De bloemetjes komen weer de grond uit, en deze dame heeft gelijk opruim woede, opknap buien en een soort gat in haar hand. Zo extreem als dit jaar heb ik het nog niet eerder gehad. Ik zal eens kort uitleggen hoe het allemaal begon.

Hoe het begon

De lentekriebels kwamen toen het boven de 10 graden was overdag. Ons afdak moet al een tijd een nieuw dak hebben, en ja hoor je raad het al. Dat moest dus allemaal perse gelijk gebeuren, en ja het was mijn eigen idee, maar goed. Ik regelde dakpannen, kocht balken, en we maakte een nieuw dak voor het afdak. Ons tuinhuis ook wel te noemen. Na 1 regen bui bleek hij niet waterdicht te zijn, dat was logisch want de dakpannen bleken niet goed te liggen. Nadat we die goed hadden gelegd, kochten we nog 9 bussen siliconen kit en kitten we alle randen dicht. Super mooi gezicht aan de onderkant, want het is door de transparante kit echt niet te zien! En je raad het al, daarna was hij waterdicht. Toen dat klusje klaar was (noem het gerust een grote klus, want heb nog steeds pijn in mijn handen ervan), besloot ik om nog meer aan te pakken. Het konijnenhok buiten moest zomer klaar gemaakt worden, dat was gelukkig niet zoveel werk. Enkel even schoonmaken en nieuw zaagsel erin. Maarja daarna was ik klaar, en had ik niets te doen.

En toen kwam de rest van de kriebels naar boven

En toen kwam het. Ik besloot dat ik of dit jaar de vouwwagen weg zou doen, omdat de stalling toch 250euro per jaar kost, of dat hij bij ons in de tuin moest komen te staan. Nu vonden ze dat gelukkig een goed idee, want de vouwwagen weg doen was toch wel zonde. Maar waar moet hij dan komen te staan, en kan dat allemaal wel. Deze dame heeft 2 weken lang naar mogelijkheden gezocht, en uiteindelijk gevonden! Hij komt met kantelbeugels in onze tuin te staan naast de schuur waar we ook een overdekt hok hebben. Past nu nog niet, maar in de meivakantie gaan we de tuin daar een grote stoeptegel inkorten, en dan past de vouwwagen daar precies. Heb me er maar bij neergelegd dat dat pas rond de meivakantie gaat gebeuren, zodat we de vouwwagen ook kunnen ophalen, en gelijk kunnen uitproberen. Maar het liefst wil ik er nu al aan beginnen. Wat ik wel deed is alvast wat leuke aankoopjes voor de vouwwagen. Zo kocht ik een kastje voor de boodschappen en pannen/bestek, en een tafel bbq. En hoop ik bij Obelink binnenkort een grote koelbox, reismandje voor ons konijn, een elektriciteitskabel en een watertank te kopen. De kantelbeugels koop ik overigens niet nieuw (want die kosten 300euro), maar bij een outlet shop voor kampeerspullen, waar ik hem als goed is voor 75euro kan overnemen. Hoor hier binnenkort meer over. Kan niet wachten om straks 10 dagen met de vouwwagen op vakantie te gaan.

De kriebels en mijn portemonnee

Door al die lentekriebels heb ik echt een gat in mijn hand gekregen. Maar als alles straks klaar is, dan hebben we een hele mooie tuin, en een vouwwagen die zomer klaar is, en waar we veel plezier mee gaan beleven deze zomer. Dat is het allemaal toch wel waard. Gelukkig zijn het eenmalige aankopen, en kun je er dan jaren van genieten. En laten we het hopen dat mijn lentekriebels hierbij gestopt zijn, en ik niet nog meer nieuwe projecten ga zien en starten. Voor nu vind ik eigenlijk wel prima.

Heb jij wel eens last van lentekriebels? En wat doen je dan?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.