Lentekriebels | 6x wat te doen met dit mooie weer

Autumn is coming

Ondanks dat we helemaal geen lange of strenge winter hebben gehad, ben ik wel onwijs blij dat de lente eindelijk hier is! De temperatuur ligt een stuk hoger dan dat het normaal zou zijn en dat kun je ook gelijk merken aan de natuur. De lente is nog niet officieel begonnen (metrologische wel), hebben we al een aantal hele mooie en warme dagen achter de rug! En de lentekriebels zijn ook alweer aanwezig. Daarom 6x wat te doen met dit mooie weer, want eerlijk is eerlijk, ik kan wel wat tips gebruiken!

Zodra het al een klein beetje warmer wordt en we boven de 10 graden komen overdag begint het bij mij al te kriebelen. Door die lentekriebels krijg ik zin om dingen te ondernemen, schoon te maken en aan mijn moestuin te werken! Maar wat kan je nog meer doen? Daarom heb ik hier een lijstje gemaakt met 6x wat te doen met dit mooie weer.

Wat te doen met dit mooie weer?

Tip 1; Dagje strand
Oke, het is nog geen zomer, maar uitwaaien op het strand terwijl het niet al te koud is, is zo onwijs fijn! Even de benen strekken, een mooie strandwandeling maken en de gedachten even de loop laten. Met een plekje uit de wind kun je zelfs nog even bijkleuren en dat terwijl het nog geen zomer is! Vind je het wel te koud dan kun je natuurlijk nog altijd een warme chocolademelk gaan drinken op het strand aangezien de strandpaviljoens al opgebouwd worden!

Tip 2; Weekendje weg of vakantie!
Ik weet het, misschien vind je het nog wat vroeg, maar op vakantie gaan buiten het hoofdseizoen scheelt zoveel geld! Door buiten het hoofdseizoen op vakantie te gaan kun je zowel in het voorseizoen als het naseizoen een weekje weg. Ga naar het buitenland of pak een weekendje weg in eigen land. Mooie plekjes genoeg!

Tip 3; Tuinieren
Een beter moment dan te beginnen in de tuin is er niet. Ik gebruik mijn lentekriebels om een begin te maken met mijn moestuin. Zo zaai ik alvast de kruiden, groenten en fruit die ik dit jaar graag wil houden. Ook de tuin weer zomer klaar maken is een goede optie wil je toch niet tuinieren. Zet die lounge set weer goed neer en leg de kussen zo neer dat je ze elk moment weer kunt pakken. Zo worden de komende warme dagen alleen maar fijner.

Tip 4; Een wandeling
Wat dacht je van een boswandeling? Even je hoofd leeg maken en verse lucht inademen. Ik kom echt helemaal tot rust als ik even een half uurtje door het bos heb gelopen. Parkeer de auto ergens en neem een wandelroute of loop gewoon een rondje. Zo ga ik regelmatig naar de Sallandse heuvelrug (de dag camping is een prima begin voor de wandeling!) of kies ik het nog dichterbij huis en maak een wandeling door de verschillende bossen die rondom Rijssen liggen.

Tip 5; Ga het water op!
Een boottochtje over de grachten of de Biesbosch (Giethoorn is ook een goede optie!). Er gaat niets boven de vrijheid van het water. Neem iets lekkers mee en ga picknicken met een zelfgemaakte lunch of ga ergens een hapje eten. En uiteraard afsluiten met een warme chocolademelk (yep, ik ben zwaar verslaafd aan warme chocolademelk!).

Tip 6; Ga sporten
Dit is naast 1 januari (en onze goede voornemens) het perfecte moment om te gaan beginnen met sporten. Ondanks dat ik zelf niets heb met een bikinibody ben ik wel heel erg van het feit dat ik meer uithoudingsvermogen en conditie zou willen. Denk aan hardlopen, een wandeling maken of fitnessen. Sporten hoeft niet altijd alleen maar in de sportschool, je kunt ook thuis hele sportieve prestaties neerzetten!

Heb jij ook al lentekriebels?

Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Lentekriebels | 6x wat te doen met dit mooie weer

Comments are closed.