Last minute vouwwagen aanschaffen

de vouwwagen uitzet

Op mijn blog schreef ik een aantal keren over het hebben van een vouwwagen. Ik heb een vouwwagen, maar moest noodgedwongen een nieuwe aanschaffen toen bleek dat het tentdoek kapot was. Hoe kom je last minute nog aan een vouwwagen? En hoe ik dit heb opgelost? Over het last minute vouwwagen aanschaffen, en meer..

Een aantal weken geleden haalde ik samen met mijn vader de vouwwagen op bij de stalling. Eenmaal thuis besloten we om te wachten tot het weekend om er mee naar de dagcamping te gaan en hem te luchten. Op de dagcamping kwam er al een enorme vieze geur omhoog toen we het dekzeil ervan af haalden. In het tentdoek bleek schimmel te zitten, en je kon het doek zo met 2 vingers kapot scheuren. De vouwwagen konden we dus wel uit ons hoofd zetten.

Last minute vouwwagen aanschaffen

Die dag op de dagcamping haalde we alle spullen eruit, zodat we een ‘lege’ vouwwagen mee naar huis namen. Thuis gelijk op marktplaats gezocht naar een andere vouwwagen, die ik ook nog wel kon betalen. Had een budget van maximaal 500euro, en mijn zoektocht kon beginnen. En raad eens? Binnen 2 weken had ik een andere vouwwagen. Ook een Jamet, maar dan een Texas. We moesten er wel 2uur voor rijden (en 2uur terug), maar nu kan ik toch op vakantie, want die was al betaald.

Waar let je op bij het last minute aanschaffen van een vouwwagen?

Het belangrijkste is het tentdoek, die moet echt goed zijn. Je wilt namelijk niet bij een regenbui helemaal nat worden in de tent. Bij elke advertentie bekeek ik de foto’s heel goed, en vroeg ik naar de staat van het tentdoek. In Friesland kon ik heel goedkoop (zeg maar ruim binnen mijn budget) een vouwwagen ophalen. Helaas hadden we die dag geen tijd meer om langs de dagcamping te gaan om hem helemaal op te zetten en te kijken of alles goed was. Maar met Hemelvaartsdag was het dan zover. Het was prachtig weer, en konden dus zorgeloos de tent opzetten. We besloten om de tent sowieso wel opnieuw waterdicht te maken, al is het gewoon maar voor de zekerheid. Hoe dit verder is verlopen lees je aankomende maandag in een apart artikel. Op dit moment dat ik dit artikel schrijf is het nog geen Hemelvaartsdag en weet ik dus niet wat ik die dag allemaal heb gedaan.

Let dus altijd bij het aanschaffen van een vouwwagen op het tentdoek. Dit is het belangrijkste van een vouwwagen, en moet gewoon goed zijn. Verder kun je bijna alles wel zelf repareren, en is het niet zo erg of iets niet meer helemaal goed is. Als het tentdoek maar geen gaten of scheuren heeft!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.