Review

Kubus wortelsap met framboos

Kubus, de lekkerste wortelsap waar je mij ‘s nachts voor wakker mag maken. Poolse wortelsap, die je in verschillende smaken kunt kopen. Ik nam dit keer de Kubus wortelsap met framboos mee, die ik kocht bij de Jumbo in Goor (overijssel). Maar je hebt ook smaken met banaan bijvoorbeeld. Ik vertel je graag wat er zo speciaal is aan deze wortelsap.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik toen ik jonger was, dit nou echt niet lekker vond. Tot ik de wortelsap van het merk Kubus eens probeerde. Sindsdien mag je mij hier zelfs in de nacht voor wakker maken. Je kunt het in Nederland niet heel makkelijk kopen, want het is een Pools product. Wel zal je dit product in elke Poolse supermarkt in Nederland aantreffen, en ook bij sommige Jumbo supermarkten verkopen ze Poolse producten. Ik kocht het dus bij de Jumbo in de smaak framboos.

Kubus wortelsap met framboos

Kubus wortelsap met framboos
Zoals je op de Nederlandse beschrijving kunt zien zitten er naast framboos (staat niet op de foto), ook wortel en appel in verwerkt. Deze 3 smaken zijn echt super lekker, want het is niet zuur en zelfs een beetje zoet. Heerlijk met het warme weer, want je krijgt er niet extra dorst van! Daarnaast zit er vitamine A en C in verwerkt en is het een bron van voedingsvezels. Extra goed voor de darmen dus! Want die hebben voedingsvezels nodig voor een goede darm flora.

 

kubus wortelsap met framboos
De verpakking is heel kinderlijk, dat komt omdat Kubus in Polen voornamelijk door kinderen gedronken wordt. Vandaar dat leuke beertje op de verpakking. Het moet er natuurlijk ook wel leuk uit zien voor de kinderen. Het wortelsap is zoals de naam al doet vermoeden, mooi oranje van kleur. Je kunt eigenlijk niet zien dat er appel en framboos doorheen zit. Dit is ook bij de andere soorten smaken Kubus zo.

Zelfgemaakte wortelsap lust ik alleen met een heleboel honing erdoorheen. Maar namaken zoals de Kubus smaak lukt nooit. Een fles verschilt wel heel erg van prijs. Maar meestal betaal je voor een grote fles tussen de 1 en 2euro.

Heb jij wel eens wortelsap gedronken?

3 thoughts on “Kubus wortelsap met framboos”

  1. Dat ga ik ook eens proberen. Maar eerst kijken op de verpakking. Alles waar suiker werd aan toegevoegd en/of bewaarmiddelen, laat ik staan. Hartelijke groet.

Comments are closed.