Kruidvat dagcreme sensitive

kruidvat sensitive
Kruidvat heeft al een hele tijd een eigen merk met meer natuurlijke producten daarin. Ik nam de Kruidvat dagcrème sensitive mee, en testte hem uit. Zou mijn gevoelige en droge huid hier tegen kunnen? Ik vertel je wat ik er fijn, en minder fijn aan vind. Ik nam de dagcrème met Aloë Vera mee. Aloë Vera heeft namelijk een vaak een goede werking op de droge en gevoelige huid, en ik was daarom extra benieuwd of dit product het proberen waard is. Omdat ik een gevoelige huid heb (alleen op mijn hoofd), ben ik al een hele tijd op zoek naar producten die mijn droge en gevoelige huid wat rustiger kunnen maken. Toen viel mij dit product gelijk op.

Wat zegt de verpakking?
Dagelijkse verzorging voor de droge en gevoelige huid. Met Aloë Vera voor een zachte en soepele huid. Abrikozenpitolie helpt de huidelasticiteit verbeteren. Bevat hydraterende bestanddelen die de vochtbalans in evenwicht houden.

De verpakking is simpel, en doet me denken aan een ouderwetse apotheek, waarin ze al dit soort potjes in de toonbank hebben staan. Zo’n apotheek die je in films ziet van vroeger. Ik vind het niet lelijk, en het etiket maakt het geheel iets vrolijker, maar ook duidelijker.

kruidvat sensitive
De crème die in het potje zit is een substantie die ik zelf niet gewend ben. Hij is dat dikker, en steviger en al stop je je hele vinger in de pot, blijft er maar weinig product aan vast zitten. Als je het op je gezicht gesmeerd, dan voelt het eerst heel plakkerig, maar naar nog geen minuut is het ingetrokken en voelt het heel erg fris en schoon aan. De geur is heel neutraal, en ik vind dat ze daar wel iets aan hadden moeten doen. Laat het dan ook lekker fris ruiken bijvoorbeeld. Maar gelukkig ruik je verder niets op je gezicht.

Na de crème een tijdje hebben gebruikt, merk ik duidelijk verschil. Mijn huid is een stuk minder droog, en ook minder gevoelig. En dan gevoelig in de zin van minder snel rood. Je doet echt heel erg lang met een potje, er zit 100 ml in, maar doordat je maar weinig product hoeft te gebruiken, kun je er echt heel lang mee doen. Ik gebruik de dagcrème ook voor ’s nachts, en dat gaat prima. Ik ben er zeker tevreden over, met een paar kleine verbeterpuntjes.

Een tijdje geleden probeerde ik ook de Hydro uit van de Kruidvat eigen merk lijn, en het artikel daarover vind je hier.

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

4 thoughts on “Kruidvat dagcreme sensitive

  1. Mijn zus heeft deze crème ook gehad. Af en toe heb ik hem even snel gebruikt, maar ik kan zeggen dat dit inderdaad een fijne crème is!

Comments are closed.