Kruidvat Catch & Shine – Handgemaakte zeep met natuurlijke ingrediënten

Kruidvat Catch & Shine - Handgemaakte zeep

Al een tijdje zijn ze te koop bij Kruidvat, de Catch & Shine collectie. Het lukte mij steeds niet om deze gave handgemaakte zeep te bemachtigen, maar het is eindelijk gelukt. Ik nam 5 soorten handgemaakte zeep met natuurlijke ingrediënten mee en schreef er deze review over. Ook zo benieuwd naar deze zeep?

Deze handgemaakte zeep ruikt niet alleen lekker, maar zien er ook nog eens onwijs mooi uit. Geen enkele zeep in dezelfde geur/kleur is hetzelfde! Bij ons filiaal hadden ze 5 verschillende liggen en die nam ik allemaal mee om er een artikel over te maken. Zelf ben ik niet zo’n fan van blokjes zeep vanwege de hygiëne, maar deze zijn zeker de moeite waard om uit te proberen.

Handgemaakte zeep – de varianten

Kruidvat Catch & Shine - Handgemaakte zeep
Ik kocht dus 5 verschillende varianten van deze zeep lijn met de namen; First sunlight, High tide, eclipse, tiger lily en mermaid vibes. Zelf vind ik de tiger lily zeep er het mooiste uitzien vanwege de kleuren, maar allemaal hebben ze wel een heel apart patroon. De kleuren passen ook perfect bij elkaar en elk blokje heeft een uniek patroon. Je kunt daarom gerust meerder blokken van dezelfde geur kopen zonder de verveling van dezelfde look. Omdat ze handgemaakt zijn kan het zijn dat het ene blokje iets dunner is dan het andere blokje. Maar in principe hebben ze allemaal ongeveer 80 gram zeep.

First sunlight
Deze handgemaakte zeep ruikt heel zomers. De geel, groen en blauwe kleur is duidelijke terug te zien in dit blokje zeep. Er is in ieder geval citrus (zoete sinaasappel) in verwerkt.

High tide
Deze blauw met paarse kleurige zeepblok is ook echt prachtig. Wat ik uit de ingrediënten lijst kan halen is dat hierin aloë vera is verwerkt. Deze geur is erg fris en vind ik goed passen bij de lente. Doet mij sterk denken aan een yankee candle kaars, maar kan zo even niet op de naam van die kaars komen. White snow misschien? Of naar mannen parfum/after shave.
Kruidvat Catch & Shine - Handgemaakte zeep

Eclipse
De kleuren roze, wit en blauw/paars passen erg mooi bij elkaar. Ook in deze variant is aloë vera verwerkt. Deze geur doet mij sterk denken aan schone was. Echt heerlijk! Als ik er wat vaker aan ruik dan doet hij mij sterk denken aan een parfum van Essence.

Tiger lily
Deze kleurencombinatie vind ik echt heel erg mooi! Wat mij betreft zeker de mooiste van allemaal. De roze, witte en gele kleur past echt heel goed bij elkaar. Wat ik kan op maken van de ingrediënten lijst is dat er olijf in is verwerkt. Ik vind hem duidelijk zoeter ruiken dan de geuren hiervoor, alsof er groene appeltjes in verwerkt zijn. . Ken je de wasverzachter van Lenor? Ik vind hem echt heerlijk!

Mermaid vibes
Ook deze is weer heel erg mooi (oke ja nu weet je wel dat ik deze handgemaakte zeep echt prachtig vind!), de kleuren roze met paars komen mooi tot nu recht. In deze geur is weer aloe vera verwerkt.
Kruidvat Catch & Shine - Handgemaakte zeep

Zijn ze naast dat ze mooi zijn ook handig?

Dat deze handgemaakte zeep er mooi uit ziet hebben jullie wel begrepen en zelf kunnen zien op de foto’s hierboven. Maar is de zeep ook handig in gebruik? En ruikt het na het wassen ook zo lekker? Laat ik beginnen met dat alle varianten ook na het wassen erg lekker ruiken, maar op de huid ruikt het niet zo sterk. Dat vind ik verder ook prima! Nou moet ik ook wel eerlijk toegeven dat ik liever zeep uit een pompje gebruik, want dat gaat sneller en is iets beter wat betreft de hygiëne. Maar deze zeepblokken staan wel te schitteren in de badkamer op de wastafel. Wat dat betreft denk ik dat je ook best wel een tijdje vooruit kunt met een blok zeep. Hoeveel je er ongeveer mee kan handen wassen blijft dan ook de vraag en ligt sterk aan hoe vaak jij je handen wast natuurlijk. Ik ben er in ieder geval heel erg blij mee en zal ze zeker regelmatig gebruiken.

(Een kleine spoiler voor de kerstpakketten voor december; ik zal ook een paar zeepjes onder de pakketten verdelen! En voor iedereen die nog niet toe is aan kerst want het is natuurlijk ook nog wel heel erg vroeg om daarover te praten heb ik binnenkort een leuke winactie!)

Vraag aan jou: Heb jij deze Catch & Shine handgemaakte zeep al zien liggen?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Kruidvat Catch & Shine – Handgemaakte zeep met natuurlijke ingrediënten

  1. Ik heb ze zien liggen vorige week met mijn zusje. We waren het zonder protest eens dat dit een van de mooiste zeepjes is die wij beide hadden gezien! Echt prachtig. Ik vind de paars met lichtblauwe het mooist trouwens, maar dat is een kwestie van eigen smaak natuurlijk 🙂

Comments are closed.