Koolrolletjes – Food Friday

koolrolletjes

Het is weer vrijdag, en dat betekend dat ik weer een nieuw recept met jullie ga delen. Ik moet zeggen dat ik de Food Friday artikel zelf heel erg leuk vind om te maken, en ik hoop ook dat jullie dat leuk vinden om te lezen. Laat het me zeker even weten in de reacties! Vandaag laat ik jullie een heel lekker gerecht zien met maar 4 ingrediënten. Namelijk gehakt, tomatenpuree, rijst en kool, worden samen koolrolletjes. Benieuwd?

Koolrolletjes

Dit is een pools recept, genaamd ‘Golabki’. We eten het niet zo vaak thuis (lees misschien 1x per 2 jaar), maar als we het eten, dan eet ik mijn vingers erbij op. Ik ben er dol op!
koolrolletjes
Wat heb je nodig?
– Gehakt
– Rijst
– Kool
– Tomatenpuree
– Water

Kook de kool, en zorg dat de bladeren zacht genoeg zijn om ze op te rollen. Maak in een grote schaal een mengsel van gehakt, rijst, peper, en zout. Kneed dit door elkaar, en zorg ervoor dat alles gelijkmatig door elkaar heen zit.
Maak dan een rolletje van kool met een handje gehaktmengsel. Doe dit allemaal op gevoel. Voor een filmpje van dit recept klik dan hier. Maak een saus van tomatenpuree en water. Laat dit inkoken en breng het op smaak met kruiden.
koolrolletjes

De saus van tomatenpuree en water kun je nog op smaak brengen met kruiden, maar persoonlijk vind ik hem zo lekkerder in combinatie met de kool en het gehakt en rijst mengsel. In plaats van witte kool kun je ook groene kool gebruiken. Zolang je maar bladeren hebt waarin je het kan in rollen.

Vraag: Kook jij thuis wel eens buitenlandse recepten (even pizza etc. niet meegerekend)

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.