Koffiebroodjes met aardbei of kersen

Koffiebroodjes

Eindelijk ging ik weer eens bakken, dit keer maakte ik heerlijke koffiebroodjes met aarbei en de andere met kersen. Lust je een van deze fruitsoorten niet kun je zelfs met andere fruitsoorten varieren. Hoe je dit maakt en wat je nodig hebt deel ik in dit artikel.

Het recept is vrij simpel. Stap voor stap zal ik het recept delen en je daarbij de verschillende ingredienten delen waarmee je kunt varieren. Maar eerst de ingredienten lijst.

Ingredienten voor ca. 14 stuks


– 325 gram bloem + extra om uit te rollen
– half zakje bakpoeder (4gram)
– 100 gram suiker
– 1 zakje vanillesuiker (8gram)
– snufje zout
– 1 ei
– 200 gram magere kwark
– 100 ml zonnebloemolie
– 150 gram biscuitjes
– 200 gram bevroren fruit
– 250 gram poedersuiker
– 4-5 el water
– diepvrieszak
– bakpapier
Koffiebroodjes

Bereidingswijze

Voor het kwarkdeeg ga je als volgt aan de slag.
Doe de bloem, bakpoeder, suiker, vanillesuiker, snufje zout, 1 ei, de magere kwark en de zonnebloemolie in een kom. Kneed met de mixer deze ingredienten tot een glad deeg. Doe de biscuitjes in een diepvrieszak en maak het fijn.
Rol het kwarkdeeg over een met bloem bestoven werkblad uit tot een rechthoek van circa 25 x 50cm. Verdeel de koekkruimels gelijkmatig over het deeg en laat langs de randen circa 2 cm vrij. Snijd de bevroren fruit in kleine stukjes en verdeel ook deze over het deeg. Rol het deeg vanaf de lange zijde stevig op. Snijd daarna gelijke plakken en leg ze voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de koffiebroodjes met een geklopt ei of een klein beetje watet of melk. Verwarm de oven voor op 200graden en bak de koffiebroodjes 18-20 minuten in de oven

Voor het glazuur:
Roer de poedersuiker en water door elkaar tot een glad mengsel. Leg de koffiebroodjes op een rooster of laat het liggen op het bakpapier. Versier de koffiebroodjes met het glazuur en laat ze afkoelen.
Koffiebroodjes
Super makkelijk om te maken en heel erg lekker om van te smullen. Ze zien er toch ook gewoon heel erg lekker uit?

Waar je mee kan varieren?
Vervang de biscuitjes door amandelkoekjes, lange vinger of roomboterkoekjes.
Vervang het bevroren fruit door rozijnen of maanzaad. Bevroren fruit die ik gebruikt is aarbei en kersen, je kunt ook bosbessen, bosvruchten, bramen, of frambozen gebruiken.

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Koffiebroodjes met aardbei of kersen

    1. Je kunt ze met alle soorten bevroren fruit maken. Met kersen vond ik zelf het lekkerst van de 2. Ga aankomende week eens bosbessen proberen, lijkt mij ook erg lekker.

Comments are closed.