Knustelen met pompoenen – schilderen

knutselen met pompoenen

Het weer lijkt soms al best op de herfst en daarom pak ik vaker een plaidje of steek ik kaarsjes aan. Om het allemaal nog wat gezelliger te maken kocht ik wat pompoenen die ik besloot te verven. Knutselen met pompoenen kan op vele manieren, en ik laat je zien dat je ze ook prima kan schilderen.

Pompoenen zijn van zichzelf al heel mooi, maar voor wie wat speciaals wil kan met verf aan de slag. Ik kocht deco verf bij de Action in 3 verschillende kleuren. Zo nam ik een witte kleur, een grijze kleur en een licht roze kleur mee. Precies de kleuren van mijn kamer. De pompoenen kocht ik bij Intratuin, 5 pompoenen voor 2,99euro. Het zijn echte pompoenen, dus geen plastic spul.

Knutselen met pompoenen

knutselen met pompoenen
Omdat de deco verf van de Action niet in 1 keer dekkend is, moest ik er meerdere keren overheen. Het duurde dus wel even voordat ze helemaal af waren. Ik begon net na de lunch (rond half 1), en tegen half 6 waren ze ongeveer klaar. De pompoenen met de bobbeltjes waren wat lastiger om te schilderen, maar het was wel prima te doen.

knutselen met pompoenen
Ik koos ervoor om 1 pompoen roze te maken, 1tje helemaal grijs, 2 helemaal wit, en 1 grijs met roze. Door de basis te hebben gemaakt, kun je er nog voor kiezen om ze nog verder op te leuken. Zo heb ik zelf op de rand van de grijs met roze steentjes geplakt. Op de grijze pompoen heb ik roze ronde steentjes geplakt als een soort stipjes.

knutselen met pompoenen
Wat kun je nou doen met de pompoenen? Heel simpel op een schaal leggen, of verwerken in een herfststukje. Zelf heb ik een aantal roze kaarsen op een bord gezet, en daaromheen de pompoenen gelegd en het wat versierd. Een leuk, en vrolijk stukje voor op tafel op een kast.

Wat zou jij doen met pompoenen?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

3 thoughts on “Knustelen met pompoenen – schilderen

Comments are closed.