Kippensoep – Simpel maar smaakvol!

kippensoep

Ik maakte een paar weken geleden eens spontaan kippensoep, en omdat die erg lekker was, deel ik vandaag het recept met jullie. Met maar 3 ingrediënten heb je een heerlijke en simpele kippensoep op tafel. Benieuwd hoe je deze soep maakt, en wat ik heb gebruikt.

Kippensoep

 photo _DSC8217_zpsk5njlut0.jpg
Wat ik gebruikte voor deze soep:
– 1,5 liter water
– kippensoep pakket van de AH
– Soepgroente
– Optioneel; vermicelli

Pak een ruime pan en doe hier alle ingrediënten in. Zet het vuur aan, en laat het aan de kook komen. Zodra het kookt zet je het vuur laag, en laat je het zo’n 2 uur op het vuur staan. Haar dan de kip uit de bouillon, en haal het velletje eraf.
 photo _DSC8219_zpsiqwwhjto.jpg

Vervolgens haal je het vlees ervan af, en zorg je ervoor dat je kleine stukjes kip weer terug doet in de bouillon. Je kunt met 2 vorken het vlees zo uit elkaar trekken. Als je de kip weer in de bouillon hebt gedaan, kun je eventueel ook vermicelli toevoegen als je dat lekker vind. Laat het dan in zijn geheel nog even koken. En dan is je soep alweer klaar!

Eetsmakelijk!

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Kippensoep – Simpel maar smaakvol!

Comments are closed.